Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 05 Studeni 2018 12:15

Gradonačelnik Puljašić primio mlade tehničare, sudionike međunarodnog sajma inovacija

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA - Marta Hac, Đurđica Pelcl, Marcel Pandža, Luka Kotorac, David Gelenčir, Roko Puljašić i Filip Križanac mlade su požeške tehničarke i tehničari koji su na 12. međunarodnom sajmu inovaciju održanom u Iloku krajem listopada osvojili 3 zlatne i 1 srebrenu medalju. Riječ je o članovima Zajednice tehničke kulture Grada Požege, pod vodstvom mentora Martina Kaprela, koja posljednjih nekoliko godina reda uspjeh za uspjehom na čemu im je odlučio čestitati i gradonačelnik Darko Puljašić.

- Ove medalje su samo potvrda da ste na dobrom putu i da zajednički možemo raditi u smjeru razvijanja tehničke kulture, kako u našem gradu, tako i šire. Nadam se da ćete poslije srednje škole nastaviti svoje obrazovanje na strojarskom, elektrotehničkom i drugim srodnim fakultetima koji su konkretan preduvjet za tehnološki razvoj i konkurentnost na tržištu. Jer, pametni jesmo, vi i ove medalje ste potvrda – samo se trebamo dobro organizirati i dati vama mladima priliku da pokažete što znate, a na nama i na vašim mentorima je samo da vas usmjerimo u pravom smjeru. Hvala vam na trudu, hvala što ste osvojili te medalje i tako uspješno prezentirali svoj grad - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić čestitajući mladim tehničarima.

- Vjerujem kako će u budućnosti ova ekipa još pokazati svoje potencijale. Grad Požega prepoznao je vrijednost Zajednice tehničke kulture i zahvalni smo na tome. Osim ovih medalja, ponosni smo i na činjenicu da nam se po odlasku u mirovinu pridružio Martin Kaprel, iskusni mentor i pedagog i rezultati se evo već vide. U budućnosti očekujemo jednako sjajne rezultate, a u 2019. godini pripremamo još niz projekata, i tehnička kultura doista ide naprijed - rekao je predsjednik ZTK Grada Požege Đuka Pelcl.

Njihov mentor Martin Kaprel od nedavno je u mirovini, što mu je omogućilo dodatni angažman u Zajednici tehničke kulture.

- Aktivirao sam se u Zajednici tehničke kulture s ciljem da unaprijedimo rad učenika i da se na pravi način pokažemo izvan granica našeg grada i županije. Na ovom sajmu bilo je ukupno 86 izlagača, od toga 36 mladih iz četiri zemlje i deset županija. Predstavili smo se na najbolji način i rezultati su čak i iznad naših očekivanja, ali to je izvrstan poticaj za dalje - rekao je mentor Kaprel. 

Galerija slika