Četvrtak, 25 Listopad 2018 11:51

Okusi Zlatne Slavonije kao brand podižu kvalitete ugostiteljske usluge

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TURISTIČKA ZAJEDNICA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Kada se prije 4 godine počelo s Projektom Okusi Zlatne Slavonije na području Požeško-slavonske županije projektu su se pridružilo 9 ugostiteljskih objekata. Cilj projekta je bio promicanje tradicijske gastronomije putem ponude u tim ugostiteljskim objektima upravo naše autohtone gastronomije.

- Tradicionalna gastronomija je važan faktor prepoznavanja regije po gastro ponudi, te upravo autohtona gastronomija koja se kvalitetno vezuje na vrhunska vina našeg podneblja, sve je više motiv i razlog dolaska gostiju. Projektom koji smo započeli i nadograđujemo ga već četvrtu godinu stvaramo direktnu korist ugostiteljskim objektima koji su nositelj standarda Okusi Zlatne Slavonije. Do sada smo izvršili vanjsko označavanje objekta tablama, izrađen je foto i video materijal koji je nakon toga bio promocijski alat, izrađena je brošura, letci i dva puta su organizirani Dani okusa Zlatne Slavonije kao promotivno razdoblje u kojemu smo izvršili snažniji marketing objekata i projekta. Sada smo im izradili i uručit ćemo stolnjake-podmetače za stol, jelovnike, etuie za račune, kartice rezervacija a sve u cilju kako bi gostu dodatno istakli ponudu autohtonih jela. U svih 9 objekata autohtona gastro ponuda dostupna je 365 dana u godini – istakla je direktorica TZ županije, Maja Jakobović koja napominje da je do sada u projekt uloženo oko 70 tisuća kuna.

Od prvog dana i sada potporu projektu izrazio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević: - Mi smo županija koja se primarno bavi poljoprivredom formiranjem OPG-a a na ovaj način želimo našu turističku ponudu ponuditi cijeloj Hrvatskoj i Europi. Ova odlična suradnja TZ i ovih 9 ugostiteljskih objekata je nešto o čemu se priča, nešto što mi možemo ponuditi kao našu tradiciju. Čovjek koji dođe ovdje u Slavoniju mora otići s nekim drugim promišljanjima nego što ih je imao prije o Slavoniji. On u našim ugostiteljskim objektima mora doživjeti Slavoniju u punom smislu riječi. Ovi projekti potpore, ova marketinška priča poziva goste da dođu i kušaju našu hranu, našu šljivovicu i naša vina. Nastavit ćemo s ovakvim projektima promocije, a posebno istaći i naše prirodne prednosti jer i mi imamo jako puno toga za pokazati. Pozivam i naše građane da budu promotori našeg kraja, da prestanemo s negativizmom, nego istaknemo sve pozitivne strane, našu široku slavonsku dušu koja je uvijek svakog dobro primila – istakao je župan Tomašević te napomenuo da će TZ uskoro organizirati i tečaj za turističke vodiče. Pozvao je građane koji se žele u tome okušati da se prijave na tečaj i postati naši novi promotori turizma Požeško-slavonske županije.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska