Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 11 Listopad 2018 12:58

VIKA 25-ero mališana za odličan početak

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

S RADOM ZAPOČELA PRVA VELIČKA IGRAONICA ZA DJECU -

VELIKA - U prostorijama Udruge Veličanka iz Velike na radost najmlađih stanovnika otvorena je prva igraonica za djecu. Velička igraonica kreativnih avanturista, skraćeno VIKA nastala je kao rezultat suradnje sa Zakladom Slagalica iz Osijeka kroz program “Aktivni u zajednici”.

Otvorenju su uz zaposlenike i predsjednika Udruge Stanka Raguža, nazočili i načelnik općine Vlado Boban te predstavnice Zaklade “Slagalica” iz Osijeka gospođa Jelena Gordana Zloić i gospođa Dijana Živaković.IMG 9151

25-ero mališana u pratnji roditelja popunili su do zadnjeg kvadrata prostor igraonice te zadali slatke brige voditeljima o proširenju prostorija. Djeci su uručeni i simbolični pokloni izrađeni vrijednim rukama volontera Udruge Veličanka koji su se također pobrinuli i za grickalice i prirodne sokove za mališane.

Voditeljica projekta Magdalena Brižić Sertić ovom prilikom pozvala je sve koji se žele uključiti u rad igraonice neka se odazovu.

- Smatramo kako ovakav tip igraonice djeci pomaže pri razvoju kreativnih i poduzetničkih vještina, prilagodbi života u zajednici, stjecanju novih znanja, razvijanju samosvijesti, ali i međusobnom povezivanju s drugom djecom na ovom području. U planu nam je igraonicu održavati jednom tjedno, a sadržaj i aktivnosti bile bi primjerene djeci i njihovoj dobi. Iz tjedna u tjedan ćemo planirati razne aktivnosti, a nastojat ćemo osigurati i novac za potreban materijal i pribor kako to ne bi morali roditelji plaćati – istaknula je Brižić Sertić.IMG 9121

Prostorije Udruge Veličanka nalaze se u bivšoj zgradi Općine Velika, a sama igraonica u bivšem uredu načelnika.

- Drago mi je vidjeti u mom bivšem uredu ovakvu ekipu, da sam znao i prije bih iselio. Kupnjom stadiona htjeli smo izbjeći da ne ode u krive ruke i tada se postavljalo pitanje što sa starom zgradom. Evo stara zgrada općine je u funkciji, ovdje rade ljudi, ovdje sada dolaze i djeca, a u planu nam je i kandidirati zgradu za energetsku obnovu te ispred postaviti i dvije pametne klupe, kako bi roditelji, dok čekaju djecu koja se igraju, mogli koristiti Internet – istaknuo je načelnik Boban.

Projekt igraonice u potpunosti je financiran iz donacija i kroz humanitarne akcije. U rujnu je tako održana prodaja kolača koje su pripremili članovi Udruge, a održana je i humanitarna prijateljska utakmica između NK Osijeka i FK Sloboda iz Tuzle. Uz donacije Zaklade Slagalica, Općine Velika i Dječjeg vrtća Velika u projekt su se uključile i brojne tvrtke, mediji te roditelji.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika