Utorak, 02 Listopad 2018 09:46

Otvoren Dječji tjedan 2018.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA -

POŽEGA - Ljubav djeci prije svega – moto je otvorenog Dječjeg tjedna, tijekom kojega će se održati brojne aktivnosti namijenjene isključivo djeci. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.

Na otvorenju održanom na Trg sv. Terezije Avilske sudionike su pozdravili „mali“ gradonačelnik Marin Sesar i „veliki“ gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

- Draga djeco, vi ste nama najvažniji i imate posebno mjesto u našem gradu. Želim vam da što duže budete djeca, da što duže uživate sa svojim prijateljima, a Grad Požega i mi svi ostali bit ćemo ovdje za vas kako bi zajedno dobro živjeli u najljepšem gradu u Hrvatskoj - poručio je gradonačelnik Puljašić koji se mališanima pridružio u slavlju.

Program dječjeg tjedna nastavlja se i idućih dana - sutra u prostoru Društva Naša djeca bit će održana književna večer uz književnicu Irenu Ivetić, u srijedu će od 9 sati na Trgu sv. Terezije biti predstavljen projekt Bonton u kojemu se očekuje sudjelovanje oko 200 djece, dok će u podne u Gradskom kazalištu Požega biti odigrana predstava za sudionike projekta. U četvrtak će na Trgu sv. Terezije biti nastavljen projekt Živimo zdravo u našem gradu, dok je u petak od 10 sati na istom mjestu zatvaranje Dječjeg tjedna uz kratki program.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska