Ponedjeljak, 01 Listopad 2018 09:51

Požega kao završnica višemjesečne turneje

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

MOTOCIKLISTI IZ BELGIJE -

POŽEGA – Požeški gradonačelnik Darko Puljašić primio je grupu od 50-ak motociklista iz Belgije koji se ovog vikenda nalaze na proputovanju Požeštinom. Riječ je motociklistima koji su u Požeštinu stigli u sklopu svojevrsne natjecateljske turneje koja je iz Belgije krenula u travnju, a nakon četiri destinacija od Gibraltara do Italije, za finale puta odabrana je Požega.

Motorizirane goste iz Belgije požeški je gradonačelnik pozdravio ispred Gradske kuće na Trgu Sv. Trojstva. “Nadam se da ste uživali u ovdašnjoj prirodi, hrani i piću. Kako bi sve što imamo kušali, morate biti kod nas bar tjedan dana. Nadamo se kako ćete biti naši ambasadori te svojim prijateljima ispričati koliko vam je bilo lijepo u Slavoniji i Požegi. Imamo ovdje brojne sadržaje koje možemo ponuditi i rado bi vas opet vidjeli,” rekao je gradonačelnik.

Riječ je motociklistima koji su u Požeštinu stigli u sklopu natjecateljske turneje koja je iz Belgije krenula u travnju, a nakon četiri destinacija od Gibraltara do Italije, za finale puta odabrana je Požega. “Ovo je već treći put da organiziram ovakvu vrstu susreta u Hrvatskoj. Prvi put smo bili na otoku Cresu, potom u zaleđu Zadra, a sada smo odabrali ovaj kraj. Od travnja do danas je 12 natjecatelja odradilo sve točke, a 21 motociklist je odradio tri od četiri točke i danas je ovdje zadnji dan boravka u sklopu turneje, a iz Požege idemo prema svojim domovima,” pojasnio je organizator putovanja Michel Limbourg.

Tekst: S. P. Foto: Vanja Protić