Četvrtak, 27 Rujan 2018 10:21

Odali počast poginulim hrvatskim braniteljima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U KAMENSKOJ OBILJEŽENA 27. OBLJETNICA PRVE VOJNE AKCIJE - 

KAMENSKA - Na današnji dan 1991. godine Kamenska je bila poprište prve vojne akcije u Domovinskom ratu. Na tom području vodile su se borbe oko Kamenske i Mijača, a unatoč otporu i pobjedi Hrvatske vojske pale su i prve žrtve. Svoj život za opstojnost hrvatske države i za oslobođenje područja Kamenske, Mijača i obranu Orljavca dali su hrvatski branitelji: Drago Mindum, Nikica Mandušić, Mihovil Vojnić, Branko Terzić, Ivica Zovko, Igor Zalar, Dragan Jajić, Marko Garić, Jozo Jelić, Marko Martić i Damir Rukelj.

U znak zahvale, uz spomenik s imenima deset hrvatskih vitezova koji su položili život na oltar domovine, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Počast su odali Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, obitelji poginulih, izaslanstvo Požeško-slavonske županije predvođeno zamjenikom župana Željkom Jakopovićem, izaslanstvo Grada Požege koje je predvodio gradonačelnik Darko Puljašić, općine Brestovac predvođeno načelnikom Zdravkom Mandićem, Policijske uprave požeško-slavonske, Vojarne 123. brigade predvođeno pukovnikom Matom Tomaševićem, Ureda državne uprave, Osnovne škole Dragutina Lermana Brestovac, te gradonačelnici i načelnici s područja Požeško-slavonske županije.

- Svake godine se prisjećamo prve vojne akcije kojoj je cilj bio oslobođenje Požeštine. Najzaslužniji za to su hrvatski branitelji koji su dali sve što su mogli pa tako i svoj život za ovu domovinu. Svi imamo obvezu truditi se da njihova žrtva ne bude zaboravljena te u smislu toga raditi na boljitku i napretku kako naše Slavonije i županije, tako i cijele Republike Hrvatske – zamjenik župana Željko Jakopović.

Obilježavanje su uveličali učenici Osnovne škole Dragutina Lermana iz Brestovca, u pratnji mladih tamburaša.