Subota, 22 Rujan 2018 09:02

Jedan dan u prirodi za rekreaciju i druženje članova Udruge ILCO

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ŠTITNJAK - Jedanaestu godinu za redom, u sklopu svoga programa rada članovi Udruge ILCO, osoba operiranih od stome u Požeštini, proveli su jedan dan u prirodi. To je bio njihov dan za rekreaciju i druženje koji upražnjava 30-tak članova, koji su redovni i na ostalim aktivnostima udruge. Jedni su šetali, drugi su pecali na ribnjaku, no od svega je najznačajnije njihovo druženje i zajednički izlazak u prirodu.

Inače Udruga ILCO ima više od 60 članova, jer broj se stalno mijenja. Na žalost jedan broj članova umire, ali na žalost stalno se pojavljuju novi članovi, koji su prošli operaciju karcinoma na debelom crijevu. - Sve više naših članova žive sve duže, što je nekada bilo nezamislivo i otkrivanje bolesti je značilo vrlo brzu smrt. Danas naši članovi nakon operacijskog zahvata žive donekle normalnim životom i žive duže, posebno oni kod kojih se bolest otkrije u ranom stadiju. Njihovo liječenje prođe vrlo brzo i uklapaju se u normalan život, no primjećujemo da se u udruzi pojavljuju sve mlađi članovi – istakao je tajnik udruge Vjekoslav Klanac, na Ribnjaku Sovinjak u Štitnjaku, gdje su članovi udruge našli idealne uvjete za svoj boravak i rekreaciju.

Na području Požeško-slavonske županije živi oko 120 osoba koje su operirane na debelom crijevu, istakla je Jasna Kresojević, predsjednica Udruge ILCO, koja je na druženju pozdravila i predstavnike udruga iz okolnih slavonskih gradova, ali i tvrtki koje su im dobavljač potrebnih medicinskih pomagala, pribora i potrošnog materijala koji im je neophodan u daljem životu nakon operacija, koje su im ne samo dobavljači nego i dugogodišnji donatori i pratitelji u radu.