Četvrtak, 20 Rujan 2018 15:05

Domaćin HVIDR-a Požega organizirala natjecanje u osam disciplina

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

24. ŠNIDOR - ŠPORTSKO NATJECANJE INVALIDA DOMOVINSKOG RATA

POŽEGA – HVIDR-a Požega je domaćin 24. ŠNIDOR-a, Športskog natjecanja invalida Domovinskog rata Požeško-slavonske županije. Okupljene ekipe, ukupno 120 natjecatelja koji se natječu u osam disciplina, pozdravio je domaćin, predsjednik HVIDRa-e Požega, Tomo Vrhovac, poželjevši svim ekipama s područja Požeško-slavonske županije ugodan boravak, dobre uspjehe na natjecanju i međusobnog druženja.

Na svečanosti otvorenja ispred Gradske kuglane u ime domaćina Grada Požege sudionike je pozdravio gradonačelnik Darko Puljašić. - Nama je čast da u našem gradu budu ova sportska natjecanja i da vam možemo biti domaćini. Računajte da ćete uvijek imati potporu Grada, jer za vas mora biti, jer kad je trebalo vi ste bili za nas ovdje i mi to ne smijemo zaboraviti. Tko će danas pobijediti nije važno, mi boljih od vas nemamo. Pustite što neki govore, oni nisu voljeli Hrvatsku, a ne vole ju ni danas. Mi znamo što ste radili i hvala vam na tome.

Sve natjecatelje je pozdravio i otvorio natjecanje požeško-slavonski župan Alojz Tomašević: - Ovdje su se opet sastali prijatelji kao i 90-tih godina. Evocirat će te uspomene na te godine, družiti se kroz sport i natjecanje. Neki govore da se i nepotrebno družimo i slavimo, ali to govore oni koji nisu bili sa nama, koji bi nas najbolje negdje zatvorili. Mi smo ovu državu obranili i stvorili i poručujemo im neka ne diraju branitelje, ratne invalide, naše obitelji. Ako žele s nama neka izgrađuju našu domovinu. Možda nije najbolja onako kako smo sanjali ali doći će i to vrijeme.

Otvorenju igara su nazočili i načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, zamjenik gradonačelnice Pakraca Anamarije Blažević, predsjednik GV Miroslav Ivančić, predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja Miroslav Bagarić i Jozo Katić, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Ante Pavličević, predsjednika Zajednice HVIDR-a Stipana Grgića, predstavnike vojske i policije, te predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata općina i gradova.