Subota, 15 Rujan 2018 11:07

Pobjednik Mario Matijević, a sva tri prva mjesta odnijeli članovi ŠRD Veličanka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. JAKŠIČKA FIŠIJADA NAJAVILA DVODNEVNU SMOTRU FOLKLORA -

JAKŠIĆ – Po 3. puta ŠRD „Slavonac“ Jakšić i HKUD „Slavonija“ Jakšić organizirali su Jakšičku fišijadu, ujedno i kao najavu za dvodnevnu 17. Smotru folklora „Pjesmom u jesen“. Nastupilo je 13 ekipa s cijelog Područja Požeško-slavonske županije i već proslavljenih majstora fiš paprikaša s ovih prostora. Natjecanje je održano na prostoru školskog igrališta i na zelenim površinama oko igrališta. Nakon gotovo dvosatnih priprema i kuhanja pred stručnom komisijom koju je predvodio iskusni ribič i majstor fiša Mile Beslić, inače i član predsjedništva Hrvatskog ribolovnog saveza našlo se 13 fiševa. – Neki su malo pogriješili u spravljanju, nekima se odvojio fiš i podigla voda, jedan je bio malo slabo slan, jedan malo pekmezast, dok smo kod ovih koji su bili najbolji imali dugu odluku i više puta degustiranje dok smo se odlučili. Posebno smo dugo vagali između drugog i trećeg mjesta jer su bili blizu s bodovima – istakao je Mile Beslić na proglašenju pobjednika.

Kako je sve krenulo od trećeg mjesta, nije se odmah sve znalo, no bilo je znakovito da su prošlogodišnji pobjednici iz ŠRD Veličanka iz Trenkova opet odlični, a nastupili su s tri ekipe. Tako je prošlogodišnji pobjednik Vjekoslav Bajić ove godine zauzeo treće mjesto, i najavio da su opet dominanti Trenkovčani. To se samo potvrdilo kada je drugo mjesto zauzeo David Rojković, član 2. ekipe ŠRD Veličanka, a oduševljenje je zahvatilo sve kada je i prvo mjesto zauzeo Mario Matijević, član 1. ekipe ŠRD Veličanka, ujedno i ovogodišnji pobjednik Fišijade u Požegi. Pehare i priznanja uručio im je Đura Makarević, predsjednik Zajednice ribolovnih društava Požeško-slavonske županije i Mario Pus, predsjednik jakšičkih ribolovaca.

Nakon degustacije svih natjecateljskih fiš paprikaša, posjetitelje je zabavljao domaći tamburaški sastav „Srce bećarsko“ pa je sa veseljem nastavljeno i u brzo nadolazeću noć. Fišijada je održana pod pokroviteljstvom općine Jakšić i Požeško-slavonske županije. Natjecatelje i posjetitelje pozdravili su i zaželjeli im uspjeh na natjecanju, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i načelnik općine Ivica Kovačević, koji je fišijadu i otvorio.