Petak, 14 Rujan 2018 09:35

„Volonteri u parkovima“ proveli još jednu radionicu za učenike osnovce

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NACIONALNI PROGRAM „ŽIVJETI ZAJEDNO“ PROVODI SE U POŽEGI -

POŽEGA – Na požeškom Rekreacionom centru uz početak nove školske godine i nakon ljetne pauze nastavljeno je s jesenskim dijelom aktivnosti „Volonteri u parkovima“. Okupilo se desetak volontera i stotinjak djece iz OŠ Dobriša Cesarić i Julija Kempfa. Oni su uz volontere iz Scenskog studija ARTina sa djecom proveli aktivnih sat vremena uz glazbu, ples, animaciju i zabavu. - Cilj nam je djecu i roditelje u što većem broju privući u parkove, učiniti još privlačnijim boravak na svježem zraku uz zabavne aktivnosti – istakla je koordinatorica Ines Čereg.

Ove aktivnosti provode se uz podršku Grada Požege, Zavoda za javno zdravstvo PSŽ, Udruge „Zdravi život“, Caffe bara Sportivo, i vrijednih volontera iz Scenskog studija ARTina iz Požege.

- Za sada smo jedna od rijetkih županija u RH koja je uspjela uspostaviti kontinuitet provedbe ovih aktivnosti ponajprije zahvaljujući podršci Grada Požege i koordinatoricama Ines Čereg i Jeleni Fuček koje nesebično koriste svoje slobodno vrijeme potičući djecu i odrasle na zdravije stilove života – dodala je dr. med. Jasmina Kovačević spec. javnog zdravstva iz ZJZ PSŽ.

Kontinuirano je otvoren poziv svim zainteresiranim Klubovima, Udrugama, Školama, Vrtićima te svakako svim roditeljima, djeci i građanima općenito da prepoznaju vrijednost projekta, priključe se i vlastitim primjerom potaknu druge na zdraviji život.

Ukratko o Nacionalnom programu i aktivnostima:

Nacionalni program „Živjeti zdravo“ koji vodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz potporu više ministarstava i županijskih ZJZ, započeo je u našoj županiji 2015. godine početkom provedbe komponente „Hodanjem do zdravlja“ – besplatno vođenog hodanja koje se od tada kontinuirano provodi u Požegi svake srijede sa startom u 18 sati kod spomenika Nikoli Tesli. Prošle jeseni započela je i provedba druge komponente „Volonteri u parkovima“ gdje je predviđeno da u proljeće i jesen svaka dva tjedna na Rekreaciji od 16 sati djeca imaju mogućnost organiziranog i zabavnog boravka na otvorenom uz volontere ispred klubova i udruga koji aktivnost vode i izmjenjuju se.
Najava aktivnosti koje slijede:

„Hodanjem do zdravlja“ srijedom od 18 sati, 19., i 26. rujna i dalje kontinuirano.
„Volonteri u parkovima“ srijeda, 26.9. od 16 sati i dalje svaka dva tjedna do kraja listopada.