Ponedjeljak, 10 Rujan 2018 10:07

Pobjednička ekipa Međimurske županije, a pojedinačno najbolji Marijan Karabalić i Vukovara

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

24. DRŽAVNO PRVENSTVO HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA U LOVNOM STRELJAŠTVU -

BZENICA – Tijekom tri dana prošlog vikenda na strelištu u Bzenici održano je tradicionalno 24. Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu kojemu je ponovno bio domaćin Lovački savez Požeško-slavonske županije. Ovo je trenutno najuređenije i najkompletnije strelište u Hrvatskoj pa se sva državna prvenstva održavaju u Bzenici već nekoliko godina, a lovci Požeško-slavonske županije pokazali su se kao odlični domaćini. Nastupili su strijelci 21 momčadi iz svih županija i grada Zagreba pokazujući svoja umijeća u ovoj sportskoj grani, te nekoliko ekipa u revijalnom izdanju, od ekipa Hrvatskih šuma, Veleučilišta u Karlovcu, jedinog ženskog lovačkog društva Dame Dame.

Postrojene ekipe županijskih saveza na samom strelištu krasile su Pleterničke mažoretkinje. Nakon izvođenja državne himne prošlogodišnji pobjednici Virovitičani podigli su na jarbol zastavu RH a pozdravne riječi dobrodošlice u ime Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije uputio je predsjednik Branko Bertelović. On je istakao veliku zahvalu županiji i gradovima Požegi i Pleternici koji daju veliku podršku ovom vidu natjecanja u lovačkoj organizaciji.
- Izuzetno smo zadovoljni što se ponovo među nama, grad Pleternica je je dugogodišnji domaćin vaših natjecanja na ovom prelijepom strelištu, a želim potpuni uspjeh prvenstva – kazala je pozdravljajući lovce i goste gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. Pridružili su joj se prigodnim riječima zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha i Petar Raos, načelnik Sektora za lovstvo kao izaslanik ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.
- Ovo je izuzetno lijep ugođaj, kada smo počeli prije 24 godine nismo imali ni streljanu, ovdje su rezultati vidljivi, a pozivam i ostale sredine da grade ovakva strelišta kako bi unapređivali lovno streljaštvo – naglasio je pozdravljajući strijelce Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza.
Prvenstvo je otvorio požeško-slavonski župan, umirovljeni general Alojz Tomašević, i sam lovac a u radu Požeško-slavonske županije osjeća se velika podrška lovcima, njihovim udrugama i LS kao predvodnici razvoja lovstva u županiji. - Izuzetno mi je drago da ste tu, da naš kraj ima ovakve prostore i objekte na ponos svima, a mi smo prepoznali lovstvo kao gospodarsku djelatnost zbog razvoja lovnog turizma, i tome dajemo našu punu podršku i potičemo razvoj vaših objekata namijenjenih turističkoj djelatnosti – kazao je Tomašević.

Boraveći u požeškom kraju preko 200 lovaca, vođe ekipa, predstavnici lovačkih saveza, brojni gosti i suci imali su priliku i za druženja, te razmjene iskustava, a upriličeno je zajedničko druženje u Krčmi “Zlatni Lug“ gdje su svirali tamburaši „Bezimeni“ pod vodstvom Zdravka Kneževića.

Nakon dva dana pucanja u tri kategorije, lovački trap, lovački parkur i gađanje meta lovačkim karabinom najviše razloga za veselje imali su lovci Međimurske županije osvojivši prvo mjesto u ekipnom plasmanu s 454 boda, drugi su bili lovci Virovitičko-podravske županija s 450 bodova a treće mjesto zauzeli su lovci Varaždinske županije s 449 bodova. Slijedili su jadranski lovci iz Zadarske županije s 445 bodova i Splitsko-dalmatinske županije s 443 boda.

Među pojedincima najviše bodova osvojio je lovac Marijan Karabalić iz Vukovarsko-srijemske županije s 96 bodova koji je za nagradu osvojio lovačku pušku. Drugi je bio Damir Mekhek iz Koprivničko-križevske županije, treći Marko Gospić iz Zadarske županije, četvrti Ivica Flegar iz Varaždinske županije, peti Josip Šoštarić iz Međimurske županije, šesti Zlatko Kolarić iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Lovci Požeško-slavonske županije zauzeli su ekipno 15. mjesto. Predsjednik Bertelović, potpredsjednici Hrvatskog lovačkog saveza Zlatko Stolnik i Vinko Pavlić uz domaće potpredsjednike Denisa Miloševića i Božidara Terzića uručili su pobjednicima pehare i nagrade.
Ovogodišnje državno prvenstvo pomno su pratili suci među kojima je naravno bilo i onih iz požeškog kraja čime ta sredina osim strelištem dokazuje svoj doprinos našem lovnom streljaštvu.

Stoga Požežani zaslužuju sve pohvale za koje su dakako uz prvog čovjeka saveza zaslužni brojni volonteri među kojima se posebno ističe potpredsjednik Denis Milošević.