Četvrtak, 06 Rujan 2018 09:47

12. Sajam antikviteta u Požegi i Oldtimer show zajedno na požeškom trgu u subotu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKI ČUVARI BAŠTINE I TJEDNIK KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA ORGANIZIRA JOŠ JEDAN „SAJAM ANTIKVITETA“ U POŽEGI -

POŽEGA – Stari požeški Trg sv. Trojstva ponovno će biti ispunjen šarenilom i starinama, još jednog u nizu, 12. Sajma antikviteta u gradu Požegi koji se održava u subotu 8. rujna od 8 sati. Pod pokroviteljstvom grada Požega, Sajam antikviteta organizira Udruga Požeški čuvari baštine i tjednik Kronika požeško-slavonska te na taj način i grad Požegu približava onim srednjeeuropskim gradovima koji taj štih baštine i tradicije njeguju već duži niz godina. Ove godine sajam će zajedno s priredbom Oldtimer show, izložbom starih automobila, motocikala, traktora, bicikala i ostalih prometala u organizaciji Oldtimer cluba Trophy Požega, vratiti Požežane u neko drugo vrijeme, vrijeme prošlosti.

Svojim šarenilom, ali i bogatstvom ponude privukao je Sajam antikviteta do sada tisuće posjetitelja, od kojih je uz Požežane uvijek bila i jako puno gostiju grada. Sajam antikviteta već godinama plijeni pažnju kako samih izlagača i antikvara, izaziva i veliko zanimanje kupaca i ljubitelja starina, a sve više i među samim Požežanima kojih ima sve više i među izlagačima.plakat

- Ovaj, 12. po redu Sajam antikviteta imat će rekordan broj izlagača na štandovima iz cijele Slavonije i Baranje. Svaki novi sajam donosi sve više domaćih proizvođača i izlagača. U početku je to bilo dosta stidljivo, pa smo imali više izlagača izvan naše županije, no sada se sve više odlučuju izložiti i predstaviti svoje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođački obrti, domaće radinosti i proizvođači suvenira, ili pak svojeg hobija koji je polako počeo donositi prihode i stvarati novu djelatnost. Ovakvi sajmovi postali su doslovno potreba, ali i omogućavanje mladim ljudima da svoje ideje pretvaraju u stvarnost i možda svoje buduće zanimanje i posao. Naravno da oni štandovi sa antikvitetima uvijek plijene najviše pažnje, a na štandovima se uvijek dosta kupuje, razmjenjuje i prodaje - kaže u ime organizatora sajma, Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska te dodaje da su stari Požežani sve više počeli izvlačiti stvari iz škrinja svojih baka i predaka, ponuditi te stvari na otkup, posebno antikvarima koji dolaze iz Osijeka, Vinkovaca, Vukovara, Slav. Broda, Baranje, uglavnom s poznatog osječkog Sajma antikviteta.

Nakon 12 sati do kada je moguće razgledati i Oldtimer show na trgu, cijela priredba kreće u vožnju ulicama grada i cestama Požeštine kao “Trophy Zlatnom dolinom”. Sajam antikviteta bit će za posjetitelje otvoren sve do 14 sati.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska