Ponedjeljak, 03 Rujan 2018 12:36

U četiri požeške osnovne škole krenulo samo 220 prvašića

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKE PRVAŠIĆE POSJETIO GRADONAČELNIK PULJAŠIĆ S PAKETIĆIMA DOBRODOŠLICE ŠKOLSKOG PRIBORA -

POŽEGA - Ove godine četiri osnovne škole u gradu Požegi upisale su samo 220 prvašića, što je već godinama u trendu smanjenja broja učenika. I ove godine grad Požega je za sve prvašiće pripremio Poklon paket dobrodošlice sa osnovnim školskim priborom za prve dane, prvim bilježnicama, rasporedom sati s grbom grada Požege i pismom dobrodošlice gradonačelnika Darka Puljašića za uspomenu na početak školovanja.

- Vi ste nama najvažniji u ovom gradu, za sve vas mi i vaši roditelji učinit ćemo sve da vam olakšamo odrastanje i školovanje. Ovdje ćete upoznati najbolje prijatelje koji će vas pratiti kroz cijeli život, družit će te se i odrastati. Vidjet ćete da je osnovna škola baš super. O vama će se brinuti vaše učiteljice, ravnateljica a svi mi ostali, odrasli i gradska uprava brinut ćemo se da vam ništa ne nedostaje. Da bi se što ljepše sjećali svog prvog dana u školi, mi smo vam pripremili i donijeli jedan poklončić za vašu dobrodošlicu. Hvala i vašim roditeljima što su danas sa vama – rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, koji je u razgovoru s djecom, posebno o prometnim pravilima i načinu kretanja ulicom saznao da djeca već sve znaju. Mnogi od njih se već poznaju jer su nekoliko godina zajedno pohađali jedan od dječjih vrtića u gradu. Kako nema ocjena prvo polugodište, gradonačelnik ih je sve nasmijao uz šalu da će dobivati smajliće koji su uglavnom slični njegovoj frizuri.

Požeška Osnovna škola Antuna Kanižlića upisala je 55 učenika zajedno s područnom školom u Vidovcima, OŠ Julija Kemfa 58 učenika i OŠ Dobriše Cesarića 67 učenika zajedno s područnom školom u Novoj Lipi, te Osnovnoj katoličkoj školi 40 učenika. Gradonačelnik Puljašić obišao je sve osnovne škole, a posebno i područnu školu u Vidovcima, gdje je i sam pohađao školu i išao u istu učionicu kao i današnji prvašići.