Nedjelja, 02 Rujan 2018 14:21

Održan Sajam EU fondova na Trgu Sv. Trojstva

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U POŽEGI SE ODRŽAVAJU REGIONALNI DANI EU FONDOVA -

 POŽEGA - U Požegi je ovog vikenda održan Sajam EU fondova u sklopu informativno-edukativnog događanja "Regionalni dani EU fondova" koje organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Požeško-slavonskom županijom s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije putem sajma i besplatnih edukacija. 

Na Sajamu EU fondova na Trgu Svetog Trojstva u Požegi svi zainteresirani pojedinci imali su priliku upoznati poduzetnike koji su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova te saznati više o uspješno provedenim projektima na području Požeško-slavonske županije.

Događanje su pozdravnim govorima otvorili Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije, a potom su u pratnji Darka Puljašića, gradonačelnika Požege, Antonije Jozić, gradonačelnice Pleternice, Vedrana Neferovića i Željka Jakopovića, zamjenika župana te Ferdinanda Trohe, zamjenika gradonačelnika Požege obišli sve izlagače.

Besplatne edukacije će se održati u utorak, 4. rujna u HGK Županijskoj komori Požega (Vukovarska 6) s početkom u 10 sati, a namijenjene su svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova. Manifestaciju će pozdravnim govorima otvoriti Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije. Po završetku uvodnih govora održat će se panel diskusija Razvoj Požeško-slavonske županije kroz Fondove EU, potom će uslijediti stručno predavanje „EU fondovi kao mogućnost financiranja“, a zatim će Kristina Androlić iz tvrtke Androlić konzalting održati radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?“.