Nedjelja, 02 Rujan 2018 13:01

Od Amire Medunjanin, Dominik & co do kasnovečernjeg koncerta Petra Graše

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TREĆI DAN POŽEŠKOG AUREA FESTA DONIO JE ČAK TRI SJAJNA KONCERTA -

POŽEGA – Niti kiša i pravo nevrijeme koje je zahvatilo Požeštinu tijekom poslijepodneva, nije uspjelo omesti planirani, posebno koncertima bogat program 3. dana Aurea festa Požega 2018. Dobre vibracije ponovno su zavladale požeškim ulicama i pozornicama na nekoliko lokacija u gradu.

Koncert koji je posebno zauzeo pažnju Požežana, svakako je bio koncert Amire Medunjanin koja je u pratnji Ante Gele i Zvonimira Šestaka, emocijom ispunjenim izvedbama skladbi oduševila publiku u odavno rasprodanoj dvorani Glazbene škole Požega. Amira koju nazivaju i kraljicom sevdaha vjerojatno bi do posljednjeg mjesta napunila i daleko veću dvoranu, no 300-njak onih najsretnijih koji su uspjeli odmah prvog dana nabaviti ulaznicu, svakako su uživali.

Ponovno je malo kišilo u večernjim satima, kada je na velikoj pozornici na Trgu sv. Trojstva na programu bilo finale dječjeg festivala Super glas. Natkrivena pozornica omogućila je djeci da izvedu svoje skladbe koje su vrijedno uvježbavali i kvalitetom svog izvođenja osigurali plasman u finale, a njihova najbolja publika, roditelji, braća, sestre i šira obitelj strpljivo su to sve popratili pod kišobranima. Dječji Super glas iznjedrio je tako nove pobjednike ali i nove i glazbene nade za buduće požeške festivale.

Nebo se u večernjim satima ipak smilovalo organizatorima i sve brojnijoj publici, kako je odmicalo večer, publici željnoj dobre zabave, pa je oko 21,30 sati na središnjem gradskom trgu započeo koncert grupe Dominik & co. Poznatim svjetskim i domaćim hitovima i uspješnicama uz njihove vlastite glazbene uratke podigli su posjetitelje na noge i povukli ih da zapjevaju s njima. Zbog dobrih vibracija i odlične publike koncert je potrajao i duže od planiranog.

Tako je tek oko 23 sata, praćen oduševljenim uzvicima i pljeskom više tisuća posjetitelja, na scenu kročio sjajni Petar Grašo i održao koncert za pamćenje. Njegove hitove kao da su baš svi na Trgu Sv. Trojstva znali napamet, pa su pjevali s njim uz tisuće svjetala mobitela koji su se ljuljali poput valova plavog Jadrana. Koncert je dobrano zahvatio i drugi dan, i kraj tek iza pola sata iza ponoći teško je pao raspjevanoj publici.

S krajem koncerta Petra Graše, u šetališnoj zoni započeo je Aurea retro party uz nastup riječkog The Beatles Revival Banda, jednog od najstarijih europskih tribute bendova. Probrana publika pjevušila je brojne hitove, a ples je trajao sve do 2,30 sati.