Subota, 01 Rujan 2018 12:13

19 skladbi na Aurea festu popularne glazbe

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DRUGA VEČER AUREA FESTA

 

POŽEGA - Devetnaest skladbi predstavljeno je sinoć na Aurea festu popularne glazbe. Neke od njih posljednjih mjeseci izrasle su u velike hitove, dok će druge obilježiti jesen u eterima hrvatskih elektroničkih medija.

Uz legendarne glazbenike koji su nositelji scene posljednjih nekoliko desetljeća poput Nene Belana, Vanne ili Gazda, nastupile su i brojne novije zvijezde kao što su Mia Dimšić, Marko Tolja, Vigor, Fluentes, Igor Delač, Marko Kutlić, Domenica i Kedžo, Emina Arapović, Kim Verson i Bojan Jambrošić te vrlo perspektivni Beta Sudar, Jure Brkljača, Luka Basi, domaća Posegana te Dominik Blaževac, TAB i Bosutski bećari. S obzirom na to da Vanna danas 1. rujna slavi rođendan, Marko Tolja joj je nekoliko sati uoči slavlja ispred organizatora uručio rođendansku tortu.

Tijekom poslijepodneva u press centru je predstavljen ovogodišnji album „Aurea fest 2018.“, dvostruko izdanje s pjesama Aurea festa popularne glazbe te Zlatnih žica Slavonije. Svoje nove spotove su medijima predstavili Posegana, duet Kim Verson i Bojan Jambrošić te Igor Delač.

Nakon programa na središnjem požeškom trgu zbivanja su se preselila na bivši atletski stadion. Tamo je pred brojnom publikom u noćnim satima održan prvi Aurea urban fest. Uz Brain Holydays i Justin's Johnson nastupile su splitske hip-hop zvijezde TBF.

Na Trgu sv Terezije nastavljen je dječji festival s predstavama, radionicama i igrama za djecu, kao i izlučna natjecanja Super glasa. U parku Pod gradom održan je prvi Art park, a u pješačkoj zoni uz cjelodnevnu ponudu rukotvorina, domaćih proizvoda, nastup uličnih zabavljača i nagradne igre, goste je tijekom večeri zabavljao Tamburaški sastav Rubato.