Ponedjeljak, 06 Kolovoz 2018 11:05

Položili vijence za sve umrle i poginule branitelje i odigrali 10. Memorijalni malonogometni turnir

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MJESNI ODBOR DERVIŠAGA I UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA DERVIŠAGA -

DERVIŠAGA – U organizaciji Mjesnog odbora Dervišaga i Udruge hrvatskih branitelja Dervišaga 10. godinu za redom organizirali su obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Program obilježavanja započeo je misom u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici, a potom su obitelji te izaslanstva Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Požege te Mjesnog odbora i Udruge branitelja položili vijence i zapalili svijeće na mjesnom groblju sv. Martina.

Uslijedilo je druženje uz svečani ručah u mjesnom društvenom domu u Dervišagi. Jedan od inicijatora ovog obilježavanja koje je postalo tradicionalno, bio je upravo današnji požeški gradonačelnik Darko Puljašić, koji je, kako je i sam kazao u pozdravnoj riječi svim gostima, bio tek na početku svoje političke karijere. Pozvao je sve mještane da upravo zajedništvom kakvo su pokazali i do sada u mjesnim akcijama nastave dalje. Posebno je pozdravio i goste iz NK Rudež s kojima ostvaruju lijepu suradnju.

10. Memorijalni malonogometni turnir

Od 18 sati istog dana već tradicionalno odigrao se 10. Memorijalni malonogometni turnir za poginule i preminule branitelje na mjesnom igralištu. Pokrovitelji turnira bili su Grad Požega i Požeško - slavonska županija, a turnir je otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je pozdravio sve prisutne, te malonogometašima zaželio dobru zabavu uz fair-play i neka pobjedi najbolji. Na turniru je nastupilo 10 ekipa, a pobjednik turnira je ekipa Autodijelova Tokić, drugoplasirana ekipa je Ogranak HDZ-a Varelovac i trećeplasirana je ekipa Dervišaga. Pehare i novčane nagrade uručio je predsjednik mjesnog odbora Dervišaga Željko Kurtušić.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska