Utorak, 03 Srpanj 2018 09:52

Pohodili grob Dive Grabovčeve na Kedžari

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RAMSKA ZAJEDNICA POŽEGA PUTOVALA NA HODOČAŠĆE NA VRAN PLANINU  -

KEDŽARA / RAMA - Stihovima pjesme Diva Grabovčeva u izvedbi Etno skupine Čuvarice iz Rame započeo je Divin dan na Kedžari,  događaj koji je i ove godine, prve nedjelje nakon Petrova 01. srpnja 2018., okupio oko desetak tisuća hodočasnika na Vran planini.

Tomu se i ove godine priključila Udruga Ramska zajednica Požega koje je organizirala autobus sa 60 hodočasnika iz Požege i okolice.

Misno slavlje propovijedao je fra Sretan Ćurčić, gvardijan franjevačkog samostana u Tomislavgradu, koji je u svojoj nadahnutoj  propovijedi poslao poruku da onaj koji ima ispravnu vjeru ima rješenje za sve današnje probleme baš kao što je i Diva svojim primjerom to pokazala. „Izgubila je svoj život ali živi vječno kao primjer čestitosti i hrabrosti. Nedostaje nam ljudina, karaktera, istinskih vođa koji se temelje na pravim životnim vrijednostima – istaknuo je fra Sretan Ćurčić.

Lik Dive Grabovčeve svijetli svima kao primjer kako ići kroz život te svaki put iznova ulijeva kršćanima vjeru i ponos. Na tim temeljima živi ramski narod i danas.

Nakon Kedžare hodočasnici  Ramske zajednice Požega obišli su samostan Šćit, kojim ih je srdačno dočekao i o povijesti ispričao, fra Mijo Đolan. 

20180701 093340