Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 12:52

Trodnevni međunarodni konjički turnir u Pleternici veći nego do sada

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ZAPOČELE PRIPREME ZA ODRŽAVANJE 12. MEĐUNARODNOG KONJIČKOG TURNIRA PLETERNICA 2018. -

PLETERNICA – Ovog vikenda, od petka 22. do nedjelje 24. lipnja grad Pleternica će biti središte konjičkog sporta i mjesto koje će pohoditi brojni ljubitelji konja i konjičkih sportova, zaprega i zaprežnih sportova. Održava se 12. Međunarodni konjički turnir Pleternica 2018., a pripreme su već u punom jeku na prostoru pleterničkog Hipodroma. - Mnogi vozači koji prolaze kraj pleterničkog hipodroma se možda pitaju kakve su montažne hale niknule posljednjih dana na toj lokaciji. Radi se o montažnim boksovima, koje smo postavili nešto ranije nego inače, jer je ovogodišnji turnir nešto veći nego inače – kaže Domagoj Katić iz Konjičkog kluba Pleternice koji je uz Grad Pleternicu organizator cijele manifestacije. 

Na lokaciji su angažirani i članovi kluba koji obnavljaju postojeće maratonske prepreke koje je nagrizao zub vremena. Nakon obnove predstoji još bojanje istih kako bi zasjale u punom sjaju. 

- Prema najavama idući vikend nas očekuje preko 30 vozača i više od 60 konja, a detalje o samim natjecateljima očekujemo na najavljenoj tiskovnoj konferenciji ove srijede na samom Hipodromu. Uz to, uspjeli smo saznati i kako uz sami europski vrh zaprežnog sporta organizator priprema i vrhunsku ugostiteljsku ponudu, ulaz je naravno besplatan kao i proteklih godina – dodao je Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice, koji je alfa i omega cijele organizacije 12. Međunarodnog konjičkog turnira.