Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 08:19

Na Županijskom natjecanju u lovačkom streljaštvu najbolji lovci Fazana iz Pakraca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LOVAČKI SAVEZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE ORGANIZIRAO NATJECANJE U LOVNOM STRELJAŠTVU U TRI KATEGORIJE ZA 22 EKIPE -

BZENICA – Na jedinom hrvatskom strelištu za lovačko streljaštvo koje je u potpunosti opremljeno za tri discipline u streljaštvu, održano je 20. Županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu u organizaciji Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije. Na strelištu u Bzenici ovo je 13. natjecanje, a od prije tri godine kada je na tom objektu izgrađena i streljana za gađanje s užlijebljenim cijevima ili lovačkim karabinom, jedino se na ovom mjestu mogu održati kompletna natjecanja, koja predviđaju gađanja u trapu i lovačkom parkuru na leteće mete, te gađanje iz lovačkog karabina. Stoga se na ovom strelištu sljedeći održavaju regionalna natjecanja u lovačkom streljaštvu, a u rujnu i Državno natjecanje Hrvatskog lovačkog saveza u lovačkom streljaštvu.

IMG 9506Ove godine na Županijskom natjecanju okupile su se 22 ekipe, od inače 23 Lovačka društva, članice LS Požeško-slavonske županije. Dobru ruku i oštro oko te da provode sve sigurnosne mjere jer se radi s bojevom municijom, zaželio im je Branko Bertelović, predsjednik LS PSŽ, Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice kao domaćin, a Željko Jakopović, zamjenik župana za gospodarsku djelatnost nakon pozdrava i dobrih želja, te najave novog natječaja za financiranje razvojnih projekata lovačkih društava koje financira Požeško-slavonska županija i otvorio je ovo natjecanje. Uz uglavnom lovce strijelce, ove godine dvije ekipe su imale i ženske natjecateljice u lovnom streljaštvu.

Svaka ekipa ima po šest strijelaca, a najbolji pojedinac i ekipa se dobivaju nakon sabiranja svih rezultata iz tri discipline. U slučaju kada dva ili više strijelaca imaju isti broj bodova slijedi dodatno raspucavanje za točan plasman, što se desilo i ovog puta. Natjecanje je trajalo cijelog dana.

IMG 9511Među pojedincima prvoplasirani je Domagoj Gilanj (LD „Dilj“ Buk) s 53 boda, drugi je Ante Vitalia (LD „Jelen“ Požega) s 50, treći Ivica Pospišil (LD „Slavonac“ Kutjevo) također s 50 bodova, a dalje slijede četvrti Lovro Špelić (LD „Košuta“ Pakrac) s 50, te peti Božidar Terzić (LD „Sveti Hubert“ Požega) i šesti Ivan Širac (LD „Fazan“ Pakrac) s po 49 osvojenih bodova.DSC 6430 71

Ekipni prvak županije u lovnom streljaštvu je Lovačko društvo „Fazan“ iz Pakraca s 209 bodova, drugoplasirani su ponovo Pakračani i to iz LD „Košuta“ s 200 bodova, a treći su strijelci LD  „Vidra“ iz Čaglina sa 199. Dalje slijede LD „Slavonac“ iz Kutjeva 198 bodova, LD „Psunj“ iz Pakraca 197 bodova i LD „Šljuka“ iz Brestovca sa 187 bodova.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska