Četvrtak, 14 Lipanj 2018 10:54

Marija Tomašević Lišanin: Principijelno pregovaranje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PREDAVANJE U ORGANIZACIJI UDRUGE DIPLOMIRANIH STUDENATA VELEUČILIŠTA U POŽEGI "ALUMNI VUP" -

POŽEGA - Na Veleučilištu u Požegi održano je predavanje u organizaciji Udruge diplomiranih studenata Veleučilišta u Požegi "Alumni VUP", koje je održala prof. dr. sc. Marija Tomašević Lišanin, s Katedre za marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.20180607 172200 1

Naziv predavanja bio je „Principijelno pregovaranje - ili kako pregovarati na način da pomažući drugima pomogneš sebi“,

Ispred Veleučilišta u Požegi profesoricu Tomašević-Lišanin i sve prisutne pozdravio je dekan Dinko Zima koji je pozdravio ovakve aktivnosti  i pohvalio rad ove udruge.

Predsjednik Udruge „Alumni VUP“, Predrag Livak također je pozdravio sve prisutne te je dekanu Zimi zahvalio na sveukupnoj podršci u radu udruge.20180607 172204 1

Na predavanju su prisutni mogli čuti vrlo zanimljive informacije iz područja pregovaranja pa se tako pregovaranje spominje i na nekoliko mjesta u Bibliji, da su u pregovaranju važi „fini detalji“ koji razlikuju uspješne od neuspješnih pregovarača, da se za pregovaranje treba dobro pripremiti i izbjeći iznenađenja. Sudionici predavanja također su mogli saznati da većina problema među ljudima nastaje iz loše komunikacije, da je pregovaranje jedna od najzahtjevnijih vrsta međuljudske interakcije, da čak i životinje pregovaraju, kao i to da su djeca vrlo uspješni pregovarači.

Zbog zanimljivosti teme predavanje je potrajalo i duže od dogovorenog termina što se vidjelo po aktivnom sudjelovanju prisutnih u predavanju, zbog čega su dvoje prisutnih dobili knjige kojima je autor profesorica Tomašević-Lišanin, a riječ je o knjigama „Profesionalna prodaja i pregovaranje“ i „Poslovni slučajevi iz prodaje i pregovaranja“.

Tekst/foto: Alumni VUP