Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 11 Lipanj 2018 10:26

Izviđački prsten Branku Nediću, Ivici Podgornjaku i Katarini Kalnak

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ODRED IZVIĐAČA POŽEGA PROSLAVIO 5. GODINA POSTOJANJA -

POŽEGA – Na prostoru motocross staze Vilare proteklog vikenda održana je 5. godišnja skupština Odreda izviđača Požega koji su tako proslavili mali jubilej. Odred izviđača je aktivan od 2013. godine, trenutno ima oko 30-tak aktivnih članova koji godišnje idu na 15-tak izleta te 4 do 6 bivaka u trajanju od 3 dana.

Ove godine Odred izviđača Požega planira ići na Brđanske susrete gdje sudjeluje oko 200 izviđača iz cijele Hrvatske. Cijeli Odred će sudjelovati u Boranki na pošumljavanju Dalmacije, a pozvani su i u goste kod Izviđačkog odreda iz Rovinja. Odred se može pohvaliti da su dosta aktivni kao udruga jer sudjeluju u dosta manifestacija, kao što su sudjelovali na Čvarkijadi u Vetovu, „Slan-vin“ festivalu slanine i vina u Kaptolu koje organizira tjednika Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine.

Nakon završene godišnje skupštine podijeljene su zahvalnice djeci, poletarcima izviđačima za aktivno sudjelovanje na izletima, bivacima i izviđačkim igrama. Predsjednik Odreda izviđača Požega Dražen Jaroš dodijelio je u ime Željka Roglića predsjednika Saveza izviđača Hrvatske počasni zlatni izviđački prsten Branku Nediću i Ivici Podgornjaku te počasni srebrni izviđački prsten Katarini Kalnak za istaknut i uspješan rad na ostvarivanju programa izviđačke organizacije.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika