Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 10 Lipanj 2018 16:42

Deficitarna su to zanimanja i sve ih već čeka posao u struci u ugostiteljstvu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAVRŠILA ŠKOLU PRVA GENERACIJA KUHARA I KONOBARA U DISLOCIRANOM ODJELJENJU OBRTNIČKE ŠKOLE U PLETERNICI   - 

PLETERNICA - Prva generacija dislociranog Odjela Obrtničke škole Požega za zanimanja kuhar i konobar koja je nastavu pohađala u Pleternici završila je svoje srednjoškolsko obrazovanje. Bili su ujedno i prvi maturanti u tom gradu, koji će se upisati u povijest Pleternice. Protekle tri godine cjelokupnu nastavu uključujući i njen praktični dio obavili su u Pleternici, a na praktičnom prikazu braneći svoje stečeno znanje i vještine dokazali su i pokazali da su doista pravi majstori, spremni za preuzimanje odgovornosti na poslu. Deficitarna su to zanimanja i sve ih već čeka posao u struci u ugostiteljstvu.

Pripremiti veći broj raznovrsnih jela, servirati ih i ponuditi na kušanje bilo je više nego za ocjenu pet posebice ako se uzme u obzir ljubav prema svom pozivu kojeg su odabrali, danas već bivši učenici Odjela u Pleternici koje posao već čeka. Neće niti dana biti na Zavodu za zapošljavanje. Poslodavci kod kojih su na moru obavljali praksu jedva čekaju njihov dolazak. - Naših 19 učenika su svi uspješno završili školovanje. Završnim praktičnim radom obilježili su završetak školovanja, pripremili su jela, gdje je svaki maturant imao zadatak koji je obavio, a mladi konobari su servirali sve za jelo pri čemu im je tema rada bila tzv. ‘švedski stol’ – kazala je razrednica Katica Vido.

Predstavljanju prve generacije pleterničkih maturanata nazočili su roditelji, dio profesora, ravnateljica Obrtničke škole Požega i v.d. ravnateljica Srednje škole Pleternica Iva Šnajder te gradonačelnica Antonija Jozić. – Stečena znanja kroz ovo školovanje sigurna sam da ćete znati pokazati na svom radnom mjestu, bilo to kod nekog poslodavca ili će se možda neki od vas odlučiti za samostalni posao. Bude li tako, tu će vam Grad Pleternica biti na podršci jer, kao što znate, naš plan gospodarskog razvoja predviđa određene poticajne mjere za poduzetnike - istakla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić dodajući kako u Pleternici traje izgradnja zgrade za potrebe srednje škole.