Ispiši ovu stranicu
Petak, 08 Lipanj 2018 18:15

Pohvaljeni najbolji učenici ali i uzorni roditelji

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

DAN ŠKOLE OBILJEŽILA OŠ STJEPANA RADIĆA ČAGLIN -

ČAGLIN - Brojni uspjesi učenika čaglinske osnovne škole razlog su za ponos svim nastavnicima i profesorima. Svatko na svoj način svoj veliki doprinos kako bi učenici postizali što veće uspjehe, od ravnateljice, pedagoginje i drugog nastavnog osoblja. Možda su u svemu tome previše samozatajni jer je njihov moto više raditi, a manje se medijski eksponirati.

Obilježavajući Dan škole u Čaglinu neizbježno se ravnateljica Slađana Švajda morala pohvaliti brojnim dostignućima učenika koji su za svoje uspjehe primili i nagrade. U svom obraćanju na svečanosti obilježavanja ravnateljica Švajda napravila je i kratak osvrt i na kapitalna ulaganja kojih je u, slobodno se može reći kratkom vremenu odrađeno više od pola milijuna kuna, od radova na matičnoj i područnim školama, raznim nadogradnjama i rekonstrukcijama zgrada, uređenja igrališta, nabavi sredstava i pomagala u nastavi i sl.

Bila su i znatna ulaganja u energetsku obnovu zgrada, na što se također osvrnula ravnateljica koja je naglasila kako je u Područnu školu Ljeskovica uloženo gotovo 400 tisuća kuna dok je još uvijek uređenje Područne škole u Djedinoj Rijeci koji je projekt vrijedan nešto više od pola milijuna kuna vrijedna su ulaganja i u projektnu dokumentaciju i u Područnu školu Ruševo.

Što se tiče uspjeha učenika broj je impozantan. 31 učenik je bio na natjecanjima županijske razine njih 7 na državnoj razini dok je 8 učenika osmih razreda završilo sve godine školovanja s odličnim uspjehom. Na Novigradskom proljeću sudjelovali su učenice Dora Kavicki i Ivana Tušek s mentoricom prof. Ljiljanom Đurđević. Na natjecanju u govorništvu japanskog jezika bili su učenici Claudia Pamer, Dora Kavicki, Nada Stjepanović, Andrea Rogalo, Petar Šapina s mentoricom Akiko Nishimoto Damjanović.

Važno je naglasiti odlikaše osmaše kroz sve godine školovanja, a to su Sara Hrčka, Petra Vojak, Maja Stanović, Iva Vidmar, Lea Mirković, Robert Mroček, Ivan Blagojević i Domagoj Lukas.

Što se tiče škole u Čaglinu gotovo svi učenici i osoblje škole sudjelovali su u različitim kampanjama, akcijama i projektima na čemu su svima njima zahvalili općinski načelnik Dalibor Bardač i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović koji su istakli kako će i dalje ostati vjerni pomagači u svim aktivnostima škole kako bi ona još bila bolja, svi njeni učenici i nastavno osoblje i prepoznatljiva gdje god da se pojave.

Škola ima jedinstvenu praksu proglasiti i uzorne roditelje, a to su oni koji se ističu i daju svoj veliki doprinos u radu škole. Ove godine tu je nagradu dobila Anna Delić.

Galerija slika