Srijeda, 06 Lipanj 2018 12:07

Obilježeno 90 godina lovstva u Gaju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SVEČANOM SKUPŠTINOM, PROMOCIJOM MONOGRAFIJE I MISNIM SLAVLJEM -

GAJ – Proteklog vikenda održana je skupština Lovačkog društva Slavuj iz Gaja na kojoj je svečano obilježeno 90 godina lovstva u Gaju. Na skupštini su svoju potporu gajskim lovcima iskazali Branko Bertelović ispred Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, Željko Obradović ispred Požeško-slavonske županije te gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, dogradonačelnik Lipika Slobodan Katunar i predsjednik Gradskog vijeća Grada Lipika Mladen Dolić.

Prije početka svečane skupštine održano je misno slavlje u župnoj crkvi Svete Katarine, a ovo svečano slavlje svojom su prisutnošću uveličali članovi KUD-a Zeleni Gaj koji su pokazali i dio svog folklornog repertoara.

Branko Bertelović ispred Hrvatskog lovačkog saveza i predsjednik LD Slavuj Gaj Damir Grujić podijelili su 15 lovačkih odlikovanja članovima Društva zbog iznimnog doprinosa organiziranom lovstvu u Gaju, nakon čega su dodijeljene zahvalnice za dobru suradnju prijateljskim lovačkim društvima te udrugama s područja Gaja i okolnih sela na prostoru kojih LD Slavuj djeluje.

Na skupštini je predstavljena monografija povodom 90. obljetnice organiziranog lova u Gaju i okolnim selima, a o povijesti Društva koje je sadržano u monografiji je, između ostaloga, u svom obraćanju okupljenima govorio predsjednik LD Slavuj Gaj Damir Grujić. Autor ove monografije, otiskane na 160 stranica u boji je Jelenko Topić, dok je grafičku pripremu odradila Lana Protić Malbašić, a tisak Agencija za marketing Kruna iz Požege.

Svoju podršku gajskim lovcima tijekom svojih govora dali su i gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, dopredsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i predstavnik Hrvatskog Lovačkog saveza Branko Bertelović te tajnik Požeško-slavonske županije Željko Obradović.

Tekst/foto: compas.com.hr