Četvrtak, 24 Svibanj 2018 13:28

Tehnička škola uspješno okončala dva projekta mobilnosti u Portugalu i Sloveniji

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIJAVILA JOŠ JEDAN PROJEKT MOBILNOSTI „ISKORAK U INOVATIVNIJU I KREATIVNIJU BUDUĆNOST UZ POMOĆ EU STRUČNJAKA“ -

POŽEGA - Tehnička škola Požega će vrlo skoro, do 14.06.2018., završiti provedbu projekta mobilnosti za 2017. godinu naziva: „Iskorak u inovativniju i kreativniju budućnost uz pomoć EU stručnjaka“. Diseminacija i predaja završnog izvješća su aktivnosti koje ćemo još provesti do službenog završetka projekta.

- U sklopu projekta su provedene dvije mobilnosti učenika za zanimanja: tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku i računalni tehničar za strojarstvo. Ukupno je 34 učenika Tehničke škole boravilo po 14 dana u Bragi (Portugal) i Škofja Loki (Republika Slovenija) na stručnoj praksi. Osim što su stekli nova stručna znanja i kompetencije, učenici su upoznali ljude, običaje i kulturu gradova u kojima su boravili. Nadamo se kako će fotografije iz galerije uspjeti približiti doživljena iskustva s mobilnosti – istakao je koordinator projekta Denis Smojvir, dipl. inž.

- Obzirom da s mobilnosti nosimo samo pozitivna iskustva odlučili smo prijaviti novi projekt za 2018. godinu. Naziv projekta je: “Unapređenje individualnih vještina za perspektivniju budućnost“. Agencija za mobilnost i programe EU(AMPEU) je projekt ocijenila dovoljnim brojem bodova, tako da Tehnička škola iz Požege nastavlja kontinuitet mobilnosti učenika. Projekt u cijelosti financira Agencija za mobilnost i programe EU iznosom od 53.218,00 €. U ovom projektu su planirane dvije mobilnosti, a istu će ostvariti ukupno 25 učenika. Aktivnosti u novom projektu započinju 15.06.2018., predstavljanjem projekta zainteresiranim učenicima, a nastavit će se prijavom učenika i pripremnim aktivnostima – najavio je koordinator Smojvir.