Utorak, 22 Svibanj 2018 08:52

Druženje i ručak uz vlastiti pjevački zbor i Tamburaški orkestar OŠ Vilima Korajca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TRADICIONALNO GODIŠNJE DRUŽENJE ČLANOVA MATICE UMIROVLJENIKA OPĆINE KAPTOL -

KAPTOL – Matica umirovljenika općine Kaptol i ove je godine uz blagdan Duhova upriličila tradicionalno druženje svojih članova, a gosti su im bili načelnik te općine Mile Pavičić i njegov zamjenik Josip Soudek, te predstavnici Matica umirovljenika iz općina i gradova Požeško-slavonske županije, kao i drugih udruga s njihovog područja.

- Do kraja godine planiramo izlete u Daruvarske toplice, zatim u kolovozu druženje u Alilovcima, sudjelovanje na pjevačkim susretima umirovljenika županije, te zabavu u prosincu - najavio je u planu rada za ovu godinu predsjednik kaptolačke Matice umirovljenika Ivan Ronta.

Uvodno su nastupili Mješoviti pjevački zbor MU zajedno sa Tamburaškim orkestrom Osnovne škole Vilima Korajca iz Kaptola pod ravnanjem Ane Šmitpeter, izveli su nekoliko pjesama, a najavljena je njihova daljnja suradnja i zajednički nastupi.

- Svaku vašu aktivnost, izlet, druženje i ostalo mi podržavamo jer nam je cilj da udruge nešto korisno rade za svoje članove, pa ovom prigodom pozivam da se i drugi uključe u vaš rad – kazao je pozdravljajući skup zamjenik načelnika općine Kaptol Josip Soudek. Okupljanje osoba treće životne dobi još su pozdravili Zvonko Svoboda, predsjednik Lovačkog društva „Vepar“ iz Kaptola, te Nediljko Nenadić, zamjenik predsjednika Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije pohvalivši posebno suradnju umirovljenika i učenika.

Prije zajedničkog ručka molitvu je vodio kaptolački župnik Mario Rašić, a tu je bio i Tomo Mrnjec, župnik župe Vetovo kojoj pripada dio naselja ovog kraja. Tijekom druženja nastupio jer glazbeni duo „Gold“ pod vodstvom Ivice Kumfa uz koje su umirovljenici zapjevali i veselo plesali uz obavezni bećarac i kukunješće.