Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 20:03

Priredba školskog stvaralaštva u kojoj su sudjelovali učenici i učitelji

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEŠKA OŠ DOBRIŠE CESARIĆA OBILJEŽILA DAN ŠKOLE -

POŽEGA – Požeška Osnovna škola Dobriše Cesarića obilježila je svoj Dan škole nizom događanja i završnom priredbom koja je do posljednjeg mjesta i stajaća, ispunila dvoranu Gradskog kazališta. Bila je to priredba školskog stvaralaštva učenika i učitelja kroz koju su prikazali što su svladali na redovnoj, ali i dodatnoj i dopunskoj nastavi. Predstavili su se učenici svih razrednih odjela i pojedinačnih grupa, od pjevačkih, mali i veliki zbor, plesnih, dramskih, literarnih, filmskih i dr.

Tako smo na pozornici kazališta vidjeli učenike drugih razreda koji su izveli plesnu točku i igrokaz "Plesna haljina žutog maslačka", učenici Produženog boravka glazbeno su prikazali „Rap boravkaša“, učenici trećih razreda predstavili su se kroz tri igrokaza "Razredna pravila", "Školske zgode" i "Djed i repa". Mali pjevački zbor otpjevao je „Čudo“ i „Hvala mama“, učenici petih i osmih razreda prezentirali su svoje literarne radove, plesna grupa je otplesala „Rockabye“ i „Francuski mjuzikl“. Učenici šestih i osmih razreda pokazali su kako izgleda TV-reportaža iz perspektive djeteta koju su snimili u Osijeku za vrijeme posjeta HRT centru.. Veliki pjevački zbor škole izveo je „Joyful, joyful“ i „O, happy day“, ritmička gimnastika točku „Život nije siv“, a čuli smo i monologe učenika „Premlada za ljubav“, „najzločestija mama“ i „Imaš fejs“.

Rad i trud učenika i njihovih nastavnika svojim je dolaskom podržao i gradonačelnik Darko Puljašić koji se zahvalio svim roditeljima i učiteljima na svom trudu i zalaganju. Obećao im je dovršetak radova prve faze do početka nove školske godine, kada će moći ponovno raditi u normalnim okolnostima, a drugu fazu i gradnju velike sportske dvorane u nastavku. Tada neće biti ovako malo mjesta za sve koji žele vidjeti završnu školsku priredbu. Ispričao je i jednu zgodu iz svojih osnovnoškolskih dana, za koju je dobio pljesak. – Ja imam rođendan 15. lipnja i uvijek kada sam slavio rođendan u školi svi su bili jako veseli taj dan. Ja sam tada vjerovao da je to bilo zbog mog rođendana, kasnije sam shvatio da je to bilo zbog toga što je taj dan, zadnji dan škole.