Nedjelja, 13 Svibanj 2018 14:09

Pale ale i dimljeni „Patak“ osvajaju nepca ljubitelja piva

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PROMOCIJA NOVIH PIVA PRVE POŽEŠKE PIVOVARE MBC U KULTNOJ PIVNICI „SLAWONER“ -

POŽEGA – Prva požeška pivovara u današnjoj Hrvatskoj, MBC Požega koja je krenula prije nekoliko godina sa „Slawonerom“ nakon ulaska novih partnera i proširenje kapaciteta u proizvodnji piva krenula je i u nove pivske brandove.

Ovih dana izbacili su na tržište dva nova piva pale ale i dimljeni „Patak“ koji će svojim intenzivnim okusima sigurno osvojiti nepca ljubitelja piva, posebno što donose nešto novo na pivsko tržište. Zanimljivo je i kako su do imena došli slijedeći jednu drugu tradiciju, dugu tradiciju požeškog stripa koji je izlazio pod nazivom „Patak“. - Riječ je o magazinu, kojega je objavljivao ondašnji Klub novinara „Požega press“ na čelu s predsjednikom Dušanom Mirkovićem, jedinstvenom i priznatom zbog avangardnog pristupa stripu i davanje prilike vrsnim mladima autorima iz čitave nekadašnje države. Kroz njegovo višegodišnje izlaženje dobio je po prvi puta i državnu financijsku potporu, kao i brojna priznanja na svim razinama, te se uz rekordnu nakladu za to vrijeme od 10 tisuća primjeraka prodavao i bio izuzetno cijenjen i prihvaćen na tadašnjem širokom tržištu - istakao je novinar Jelenko Topić, urednik strip magazina „Patak“ na promociji piva „Patak“ u požeškoj kultnoj pivnici „Slawoner“.

Dva nova piva predstavili su suvlasnici, Sandi Mance i Branislav Berger. Radi se o dva nova branda, svjetlo Pale ale i dimljeni „Patak“ s vrlo zanimljivim etiketama koje su strip crteži naslovnice strip magazina „Patak“ koje su prodana u najvećoj nakladi svih godina izlaženja. To je patak i žena ratnik, likovi iz stripova, koje su nacrtali vrsni strip crtači Milan Tomas iz Osijeka i Helena Klakočar iz Zagreba.