Petak, 11 Svibanj 2018 09:27

Obilježili 25. godina više nego uspješnog rada MU Jakšić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA OPĆINE JAKŠIĆ -

JAKŠIĆ – Iako iz ruralne sredine, Matica umirovljenika općine Jakšić je najbrojnija matica po broju članova na području Požeško-slavonske županije, najorganiziranija i matica sa najvećim brojem aktivnosti tijekom godina. To je Matica po radu za primjer drugima, istakli su govornici i gosti iz drugih Matica na Redovnoj godišnjoj skupštini Matice umirovljenika Jakšić. Čitav niz je to stalnih i svakodnevnih aktivnosti za sve članove, stalni rad i druženje u svojim prostorijama, do posebnih aktivnosti od rada jednog od najboljih Mješovitih pjevačkih zborova, sportskih aktivnosti unutar same matice te na Županijskim sportskim igrama MU, sudjelovanje na Susretima pjevačkih skupina županije, a dva puta su bili i predstavnici županije na državnoj smotri, provođenje projekta „Rekreacijom do zdravlja“ kojim svoje članove educiraju o zdravim načinima života, organizaciji odlaska na kazališne predstave u HNK Zagreb i Osijek, djeluju humanitarno i karitativno u svojoj sredini, priređuju koncerte prilikom većih blagdana u svojoj župi sv. Barbare u Jakšiću, surađuju sa drugim maticama, a najviše su poznati po organizaciji i odlascima na nekoliko izleta godišnje, po Hrvatskoj ali i izvan granica Lijepe naše.

Za sve ove brojne aktivnosti raspolažu s proračunom od 60-70 tisuća kuna, od kojih ima najviše pojedinačno osigura u iznosu od 12 tisuća kuna Općina Jakšić i načelnik općine Ivica Kovačević, koji je pohvalio njihov rad i s ponosom istakao da su udruga iza koje uvijek ostaje rad i brojne aktivnosti, te da svakako očekuju potporu općine Jakšić i u budućem radu.

U drugom dijelu ove redovne godišnje skupštine obilježili su i 25. godina od osnivanja i više nego uspješnog rada svoje Matice. Osnovana je 23. svibnja 1993. godine i od tada stalno bilježi vrlo aktivan rad i daje doprinos svojoj sredini. Tada na početku su imali 280 članova i tada bili jedna od najbrojnijih Matica po članstvu. Povodom obilježavanja obljetnice uručene su plakete najdugovječnijim članovima, koje je uručio predsjednik Stjepan Marković, Mati Pavloviću, Antunu Pažinu i Branki Đorevski. Posebnu plaketu Ivanki Pečur, koja je ustrojila Mješoviti pjevački zbor, uspješno ga vodi na brojne nastupe, a Požeško-slavonsku županiju predstavljali su nekoliko puta na državnim smotrama. Posebnu plaketu primila je općina Jakšić za dugogodišnju suradnju i potporu koju daje radu MU.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska