Četvrtak, 10 Svibanj 2018 14:46

Zaštita na radu – prilika i izazov u socijalnom dijalogu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROJEKT NEZAVISNOG SINDIKATA U PROIZVODNJI HRANE I PIĆA FINANCIRA EU -

KUTJEVO – U prostorijama Kutjeva d.d. održana je uvodna konferencija za medije projekta „Zaštita na radu – prilika i izazov u socijalnom dijalogu. Nositelj projekta je Nezavisni sindikat radnika u proizvodnji hrane i pića a partneri na projektu su Brodsko-posavska županija, Hrvatska udruga poslodavaca, Nezavisni hrvatski sindikat, Nezavisni sindikat „Socijalna pravda“ i Požeško-slavonska županija. Projekt se provodi 18 mjeseca, sufinanciran je iz Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu od 960 tisuća kuna.

Projektom ć se istražiti kvaliteta socijalnog dijaloga u provedbi zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, unaprijediti znanja i vještine dionika važnih za osnanje socijalnog dijaloga iz zaštite na radu, ojačati razmjenu iskustava i najboljih praksi za kvalitetnici i snažniji socijalni dijalog po pitanjima važnim za zdravlje i sigurnost radnika, stvoriti nužne stručne kapacitete za pokretanje „Škole socijalnog dijaloga“. Projektne aktivnosti odvijat će se u četiri dijela. 1. Istraživanje kvalitete socijalnog dijaloga u provedbi ZNR, 2. Edukacija „Zaštita na radu kroz kolektivno pregovaranje“, 3. Radionicu „ZNR u praksi“, 4. Okrugli stol „ZNR prilika ili izazov“.

Na uvodnoj konferenciji o projektu i razlozima uključivanja pojedinih partnera u projekt su govorili Darko Maras, Vedrana Gado, Marko Pavić, Gordana Fabčić, Damir Majer i Vinko Jušić. Voditelj projekta Željko Jurić prezentirao je cijeli projekt, sve njegove faze i očekivane učinke i rezultate provedbe projekta.