Utorak, 08 Svibanj 2018 13:23

Uz prigodnu priredbu i izložbu nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

DAN ŠKOLE OBILJEŽILA OŠ “MLADOST“ JAKŠIĆ -

JAKŠIĆ – Svečanom sjednicom nastavničkog vijeća, izložbom učeničkih radova, i prigodnom priredbom u Sportskoj dvorani Osnovna škola „Mladost“ Jakšić obilježila je svoj Dan škole. Uz učenike i učitelje priredbi su nazočili i brojni roditelji, uz goste, donačelnik općine Jakšić Mile Barišić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

- Postigli ste vidne rezultate u radu i po završenim i projektima u tijeku postali ste prepoznatljivi u cijeloj županiji. Požeško-slavonska županija daje vam potporu u tome i sufinancira energetsku obnovu i opremanje školskih objekata, posebno i područnih škola jer se borimo da podignemo bolje i više standarde u školstvu – rekao je župan Tomašević pozdravljajući sve i čestitajući na novim uspjesima.

Priznanje za napredovanje u zvanje mentor dobila je Ivana Novak Kamenčak, a priznanje i učenica  Rea Marković kao državni prvak 2017. među mladim tehničarima. Priznanja su dobili i šest učenika sa 5,0 prosjekom tijekom školovanja, a pohvalnice su dobili i učenici koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima.

- Školu sada pohađa 347 učenika sveukupno, u matičnoj i  pet područnih škola što je samo 2 učenika manje nego li godinu dana ranije što govori da u našoj sredini ima djece i obitelji koji odlučuju ostati tu živjeti. Uvjeti rada u školi su iznadprosječni, prošle godine uređeni su i asfaltirani vanjski sportski tereni, a zahvaljujući osnivaču županiji dobili smo namještaj za sve razrede u matičnoj školi u vrijednosti od 165 tisuća kuna. Uređena je i opremljena školska kuhinja u vrijednosti 230 tisuća kuna, a općina Jakšić donirala je 15 računala tako da je informatička učionica primjereno uređena - istakao je ravnatelj OŠ „Mladost“ Boško Obradović.

– U suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Panora prijavili smo zgradu matične škole za energetsku obnovu u vrijednosti 5 milijuna kuna. Početak radova očekujemo u ljeto 2019. Nakon tih radova ostvarili bi veliku energetsku uštedu, a renovirali bi i sanitarne čvorove. U zadnje tri godine obnovili smo svih pet područnih škola. Krenuli smo sa PŠ Treštanovci, prošle godine obnovljene su škole Tekić i Cerovac, općina Jakšić je opremila obje ove škole novim namještajem, a ove smo počeli obnovu preostale dvije škole u Rajsavcu i Traparima. Naša škola je izabrana u eksperimentalni program ˝Škola za život˝, koji će se provoditi u idućoj školskoj godini, a dobiti će opremu u vrijednosti od preko 100 tisuća kuna.  Uz to sudjelujemo u niz projekata, predavanja i radionica – rekao je ravnatelj Obradović.

Surađuju sa svim udrugama i institucijama na području općine Jakšić. Zahvaljujući ulasku eksperimentalni program Škola za život dobili su obećanja za zapošljavanje psihologa i logopeda čime bi kompletirali pedagošku službu, a postoji mogućnost uvođenja informatike kao izbornog predmeta. U dogovoru s općinom Jakšić očekuju da se  od jeseni 2019. godine organizira i produženi boravak za učenike nižih razreda, a u pripremama su za osnivanje školske zadruge.

U gotovo jednosatnoj priredbi učenici svih razrednih odjeljenja prikazali su svoje stvaralaštvo sa redovne, a posebno sa dodatne i izborne nastave. Svoje točke su tako izveli zborovi i dramske i recitatorske grupe. Za dvije pjesme, koje je otpjevao, jednu u duetu, posebne ovacije i pljeska dobio je učenik Luka Žiberna, koji se netom plasirao u polufinale RTL-ovog showa „Zvjezdice“