Ponedjeljak, 07 Svibanj 2018 18:17

Učenik jakšičke škole Luka Žiberna plasirao se u polufinale RTL-ovih „Zvjezdica“

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

JAKŠIĆ - U trećoj epizodi popularnog RTL-ovog glazbeno-natjecateljskog showa imali smo priliku čuti deset novih fantastičnih kandidata. Od malih i slatkih klinaca i klinceza to pravih djevojaka i dječaka, svi su redom talentirani i spremni zablistati i pod svjetlima reflektora pustiti svoj glas!

Iz našeg kraja nastupio je Luka Žiberna, 14 godina, učenik OŠ Mladost Jakšić i plasirao se dalje u polufinale showa. Luka je veliki zaljubljenik u operu i mjuzikle. Ima velik broj nagrada s različitih natjecanja iz pjevanja, a uz to još svira klavir i gitaru. Luka smatra da glazba živi u njegovom srcu i ona je njegov svijet. Nije mu previše stalo do mišljenja drugih ljudi, ali mu je stalo da žiri ‘Zvjezdica’ prepozna njegov talent. Luka kaže: -Tko nas glazbom ne odvede u drugi svijet, nije ništa postigao.

Talentirani četrnaestogodišnjak svojim je bajkovitim glasom i teatralnim nastupom očarao žiri i zaradio prolaz u polufinale, u kojem planira izvesti nešto potpuno drugačije. Luka Žiberna bavi se pjevanjem od kada zna za sebe, a na glasovnim sposobnostima ozbiljnije je počeo raditi u trećem razredu osnovne škole i često kaže da je glazba njegov život. - Pjevanje mi je sve u životu i bez pjevanja mislim da nema života. Bez obzira na to zna li netko pjevati ili ne, kroz pjesmu se prenosi emocija i ona je nit vodilja koja utječe na naše raspoloženje. Ovisno o tome kakvu glazbu slušamo ili pjevamo, tako ćemo biti i raspoloženi - otkrio je Luka, koji najviše voli slušati glazbu iz mjuzikla.

- Trenutno se najviše vidim u mjuziklu i često mi kažu da imam dozu teatralnosti, koja je tamo poželjna. Obožavam mjuzikle, a najdraži mi je Les Misérables te sam zbog toga otpjevao pjesmu iz tog djela u 'Zvjezdicama - istakao je Luka, koji, osim mjuzikla, jako voli i operu te se i toj vrsti pjevanja planira posvetiti u budućnosti.

Osim nastupa u RTL-ovom glazbeno-natjecateljskom showu, Luka iza sebe ima iskustva na raznim natjecanjima, poput Aura festa u Požegi, gdje je osvojio drugo mjesto na Dječjem festivalu, u Iloku je osvojio nagradu za najškolovaniji glas, a nedavno je u Bosni na festivalu u Žepču osvojio prvo mjesto u pjevanju! Njegov talent prepoznao je i peteročlani žiri 'Zvjezdica', koji je imao samo riječi hvale za Lukin nastup, dok on sam vidi dosta prostora za napredak. - Svi su me pitali jesam li zadovoljan nastupom, a ja uvijek kažem da može bolje i uvijek si nađem neku grešku, koliko god je bilo dobro, jer sam veliki perfekcionist i volim da sve bude striktno točno i čisto kao suza - priznaje Luka, koji je svojim nastupom žiri odveo u potpuno drugi svijet.

- Kada sam bio na pozornici, nisam uopće bio svjestan gdje sam, bio sam u svom svijetu, negdje iznad oblaka. Tek kasnije, kada sam sišao s pozornice, osvijestio sam koliko sam glasova dobio. Stvarno smatram da je glazba drugi svijet, glazba je nešto što se ne može staviti u našu percepciju, a tko nas glazbom ne odvede u drugi svijet, taj nije ništa postigao - rekao je Luka te najavio kako u polufinalu od njega možemo očekivati nešto potpuno novo i drugačije.