Ponedjeljak, 07 Svibanj 2018 12:11

Poziv građanima za donaciju rabljenih stvari: Gladnoj djeci za školski obrok

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA - U požeškoj Osnovnoj školi Antuna Kanižlića 6. godinu za redom provodi se projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“. Projekt se ostvaruje u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska koja je kao takva dio velikog međunarodnog projekta Mary's meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta, zahvaljujući donacijama i nesebičnoj pomoći brojnih volontera, osiguravaju jedan obrok dnevno izgladnjeloj djeci koja su na rubu najtežeg siromaštva, izgladnjelosti i umiranja. Taj „Marijin obrok“ djeci je najčešće jedini obrok u danu. Jednostavan koncept Marijinih obroka – dati djetetu jedan kvalitetan obrok dnevno na mjestu obrazovanja, u školi – uspješno nastoji ublažiti jedan od najvećih problema današnjice, a to je glad. Mary's meals trenutačno u svijetu hrane više od 1 250 000 djece.

- Edukativnim projektom „Gladnoj djeci za školski obrok“ nastojimo podići svijest naših učenika, ali i članova njihovih obitelji te svekolikog građanstva grada Požege, o problemima siromaštva i gladi, poučiti ih zahvalnosti, požrtvovnosti, djelatnoj ljubavi i solidarnosti za potrebitije od njih, odgajati ih i obrazovati u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima, ljudskim pravima i pravima djece – istakla je Valentina Čurćić, voditeljica Projekta u požeškoj Osnovnoj školi Antuna Kanižlića.

U okviru školskoga projekta volonteri Marijinih obroka Hrvatska, uz pomoć učitelja, učenika i roditelja Škole, organiziraju tradicionalni humanitarni Sajam rabljenih očuvanih stvari u svibnju 2018. u dvorištu Škole.

- Pozivamo građane da nam doniraju stvari koje im nisu potrebne, a koje će nekome dobro doći. Ove godine prikupljamo igračke, igre, knjige, kućanske predmete, nakit. Doniranjem stvari građani čine višestruko dobro: nepotrebne predmete ne bacaju, već poklanjaju i omogućuju sugrađanima da pronađu nešto za sebe i svoje obitelji, a u isto vrijeme pomažu i napuštenoj, siromašnoj i izgladnjeloj djeci jer će donirane stvari posjetitelji sajma moći ponijeti kući u zamjenu za dobrovoljne donacije koje će biti upućene školskoj kuhinji Sackie Town Primary School u Liberiji u kojoj se školuje 244 djece kojoj je to jedini, Marijin obrok u danu – ističe Valentina Čurćić dodajući kako je njihova Škola stalni sponzor toj kuhinji.

- Pozivamo vas da donirate rabljene stvari koje vam više nisu potrebne te tako pomognete i podržite ovu plemenitu akciju Kanižlićeve škole i Marijinih obroka Hrvatska.
Posjetitelji sajma moći će u zamjenu za donaciju ponijeti neki od ponuđenih predmeta, pogledati prigodan dječji program, okrijepiti se u sajamskoj slastičarnici. Posebno bismo istaknuli edukativne likovne, kreativne, plesne radionice koje će se održavati tijekom sajma, a koje su namijenjene svoj djeci i učenicima drugih škola koji će posjetiti sajam. Pozivamo vas da posjetite HUMANITARNI sajam u četvrtak 17.5.2018. od 9.00 do 14.00 sati te pomognete i podržite ovu plemenitu akciju Kanižlićeve škole i Marijinih obroka Hrvatska – zaključila je Valentina Čurćić, voditeljica Projekta.