Četvrtak, 03 Svibanj 2018 12:43

Projektom „Zdravlje iz našeg vrta“ osvojio financiranje na natječaju „Radost života“

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

DJEČJI VRTIĆ JAKŠIĆ -

JAKŠIĆ – Dječji vrtić Jakšić već više od godinu dana radi na raznim ekološkim projektima, a s obzirom na okolinu u kojoj se vrtić nalazi i na prostorne mogućnosti, krenuli su sa sadnjom vrta i voćnjaka, te izradom plastenika i sustava za navodnjavanje.

U vrtu će uzgajati razno povrće ( mrkvu, salatu, blitvu, špinat, tikvice, rajčice, papriku… ), a u voćnjak su posadili višnje, trešnje, maline, kupine, aroniju...

- Ovim projektom želimo postići da djeca kroz igru i razne radionice zavole i prihvate zdravu prehranu kao novi način života. Edukacijama i radionicama ćemo postići da i roditelji aktivno sudjeluju u životu vrtića i djeci približe zdrave namirnice na način koji ona mogu razumjeti. Djeca će steći radne navike i naučiti biti ekološki odgovorni. Sve što su uzgojili će i konzumirati, te će prihvatiti voće i povrće i steći zdrave navike prehrane – rekla nam je Ivona Pečur, ravnateljica vrtića.

Od ukupno 783 projekata, prijavljenih na „Radost života“ 2018. godine, odabrano je 19 projekata koje će financijski podržati. Na natječaj su se mogli prijaviti vrtići, osnovne i srednje škole te neprofitne udruge i ustanove.

- Naš dječji vrtić je jedan od ukupno tri izabrana na području cijele Hrvatske i iznimno smo ponosni na to – dodaje ravnateljica.