Ispiši ovu stranicu
Utorak, 01 Svibanj 2018 16:08

Natjecao se 41 majstor čobanca, a najbolji su bili obitelj Čorluka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

9. IZDANJE POŽEŠKOG KOTLIĆA U PARKU KRAJ ORLJAVE -

POŽEGA – Park kraj rijeke Orljave u Požegi ponovno je odisao mirisima slavonskog čobanca, jer na 9. izdanju „Požeškog kotlića“ svoje kotliće je pripremao 41 majstor kotlića. Uz vodu i drva svi su dobili od mesa junetinu i svinjetinu, a sve ostalo od začina do njihovih kuharskih tajni majstori kotlića donijeli su sa sobom.

Znak za start dao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić u 10,45 sati, a uskoro su se parkom proširili mirisi dinstanog luka, dima i mirisi začina. Uz dobrodošlicu koju im je poželio gradonačelnik Puljašić, posebno onima koji dolaze iz ostatka Slavonije i Baranje i gostima s otoka Raba. Posebno želim zahvaliti Lovačkom savezu Požeško-slavonske županije koji su jednom prekrasnom gestom priredili 1.200 porcija čobanca za sve građane, ali omogućili da se dobrovoljnim prilozima prikupe sredstva za rad Caritasu. Lovački čobanac dijeljen je od 12 sati, a već nakon sat vremena strugalo se po dnu, što je garancija da je bio izvrstan i da su svi bili zadovoljni. Sve pohvale išle su na račun glavnog kuhara Zvonka Miličevića koji je sa svojom ekipom za čobanac potrošio 200 kg mesa, od junetine, svinjetine do tri vrste divljači, ali i 50 kg luka i 10 kg mrkve, a začini su bili ovaj puta tajna.

Nakon kuhanja uz zabavu Libreto banda koji su zabavljali svirkom dobrih hitova s pozornice, nakon tri sata dobili smo i priliku da nakon ocjena žirija dobijemo i pobjednike. Predsjednik žirija Zdenko Došen je istakao da su svi čobanci bili jako dobre kvalitete, te da su odlučivale samo nijanse i po bod razlike. Treće mjesto osvojio je čobanac Tomislav Perković iz Orahovice. Ove godine pobjednici su bračni par Čorluka, Pejo koji je osvojio 2. mjesto i Mira koja je osvojila 1. mjesto sa bodom više. Nije Pejo želio priznati da je supruga bolja kuharica, pa je na kraju priznao da su kuhali zajedno i da su uzorci iz jednog kotlića, ali oba su dobila najveći broj bodova.

Pobjednicima su pehare i priznanja uručili direktorica TZ grada Požega Silvija Podoljak i zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha. Čestitke im je na kraju uputio i gradonačelnik Puljašić a svima koji su ravnopravno dijelili 4. mjesto uručili su majice s logotipom Požeškog kotlića.

Galerija slika