Utorak, 01 Svibanj 2018 10:11

Kaptolački vinari ponovno među najboljima okitili se zlatom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MEĐUNARODNO OCJENJIVANJE KVALITETE VINA ŠIKLOŠ 2018. -

ŠIKLOŠ / MAĐARSKA - Na  Međunarodnoj  smotri Ocjenjivanje kvalitete vina Siklos 2018 . sudjelovali su i vinari Udruge vinogradara i vinara Vino-kap iz Kaptola.  Dva kaptolačka vina, iz vinarije Tomislava Došena i Hrvoja Pavlovića osvojila su visoka odličja, Zlatne diplome i to za Graševine berbe 2017.

- Ovo je drugo sudjelovanje na ovoj smotri vina, na kojoj je bilo rekordnih, ukupno 394 uzorka vina, na kojemu članovi kaptolačke udruge „Vino-kap“ postižu značajne i zapažene rezultate. I ostala kaptolačka vina dobro su se plasirala,  tako su uzorci Vladimira Čakalića, Hrvoja Pavlovića i Tomislava  Došena, osvojila srebrna odličja, a vina Igora Kovačevića, Marka Pranjića, Josipa Novaka, Ivana Valentića, Dražena Čakalića i Ferdinand Novaka brončane diplome. Nakon proglašenja i podjela nagrada svi prisutni mogli su degustirati i kušati sva ocjenjena vina te razmijeniti vinska iskustva s drugim vinarima, posebno mađarskim vinarima – istakao je Ferdinand Novak, predsjednik kaptolačkih vinara. Udruga Vino-kap ima dobru suradnju i kontakte sa brojnim vinarima iz Mađarske, koji su rado viđeni na Međužupanijskom ocjenjivanju vina u Kaptolu koje nam slijedi sredinom svibnja.

U programu boravka u Mađarskoj, delegacija Udruge  „Vino-kap“ posjetila je novootvoreni vinski podrum vinskog prijatelja, vinara Zoltana Horvata u Mohaču.