Srijeda, 25 Travanj 2018 12:11

Sudjelovali na Planinarskoj roštiljadi – Sarajevski ćevap 2018

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

HPD SOKOLOVAC NA VELIKOM PLANINARSKOM DRUŽENJU U BOSNI I HERCEGOVINI -

POŽEGA - Proteklog vikenda šestero planinara HPD „Sokolovac“ posjetilo je Sarajevo, Vogošću - Motku i Visoko.

Povod je bila treća manifestacija „Planinarska roštiljada – Sarajevski ćevap 2018“ koja je održana u Planinarskom domu Motka. Manifestacija je okupila oko tisuću planinara iz 20 planinarskih društava. Organizator manifestacije bilo je Udruženje planinara FBiH, a suorganizatori i domaćini PD „Planinar“ iz Vogošće.

Naši planinari sudjelovali su u svemu što je bilo organizirano kroz trodnevno druženje. Četvero planinara sudjelovalo je u pohodu na vodopad Skakavac u trajanju 9 sati. Dvoje u kraćem pohodu na Vidikovac u tajanju 5 sati. Pohodili su i vrh Motka koji je odmah iznad doma kao rekreativnu jutarnju šetnju. Osim planinarskog doma, šumskih puteva za šetnju, izvorišta čiste vode, na Motki se nalazi i biciklistička staza duga čak 40 kilometara.

Domaćini su i večernje druženje dodatno začinili organiziranjem planinarskog maskenbala što je doprinjelo dodatnom veselju i raspoloženju.

Trećeg dana manifestacije održano je natjecanje u pravljenju ćevapa. Odlukom žirija i publike, prvo mjesto su osvojili planinari iz PD „Bjelašnica“, drugo mjesto HPD „Sokolovac“ Požega, a treće PD „Planinar“ Vogošća. Bila su dva ocjenjivačka tima: žirija i publike, a ocjenjivalo se sve od stajlinga, aranžiranja do okusa. Živa glazba pratila je cijelo događanje, koje je snimala i TV Vogošća. Izjavu za HPD Sokolovac dala je Snježana Poljak u kojoj je predstavila društvo i pozvala na slijedeće 37. Papučke jaglace.

Sokolice su na povratku posjetile Visoko i svog domaćina Hamdu Sušu koji im je sva tri dana bio na raspolaganju. Obišle su energetski, rekreacijski i prirodni park ‘Ravne 2’, u neposrednoj blizini tunela Ravne. I sasvim slučajno ili ne, susrele direktora Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" dr. Semira Osmanagića. Dogovorile su i sljedeći susret. Ovim putem zahvaljuju organizatorima Udruženju planinara FBiH, domaćinima PD Planinar i posebno Hamdi Suši na pozivu.