Srijeda, 25 Travanj 2018 12:09

Kad se male ruke slože…

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OBILJEŽEN DAN PLANETA U OŠ MLADOST JAKŠIĆ -

JAKŠIĆ - Učenici Osnovne škole Mladost Jakšić su tijekom prošloga tjedna, uljepšavajući okoliš škole i sudjelujući na prigodnom predavanju, obilježili Dan planeta Zemlje u sklopu školskoga projekta „Eko-bonton“.

Sa svojim učiteljicama, Tatjanom Stanković i Marijanom Benić te domarom škole, Mihajlom Dobošem, posadili su cvijeće u prethodno obojane gume koje su poslužile za izradu bunara, učenicima zanimljivog Malca, žabe i cvijetnjaka.

Jedan je dio učenika bio zadužen za pripremu sadnje i sadnju cvijeća (6. i 8. razred), a drugi dio učenika (5. i 7. razred) brinut će se o održavanju sadnica. U provedbi ove aktivnosti pomogli su roditelji i rasadnik cvijeća „Lotus“ iz Vetova.

- Nakon sadnje učenici 6. a razrednog odjela očistili su i okoliš škole te na taj način pridonijeli ljepoti i očuvanju prirode koja je osnova i neizostavni dio naših života – istaknula je Marijana Benić.

Lidija Galić i Marija Tešija iz Komunalca Požega d.o.o. održale su 20. travnja 2018. god. zanimljivo predavanje s kratkom radionicom o odlaganju otpada za učenike 1. – 4. razreda istaknuvši potrebu razvrstavanja otpada, a potom su i sami učenici mogli sudjelovati u pravilnom razvrstavanju otpada što im je bilo jako zanimljivo.