Srijeda, 25 Travanj 2018 11:35

Nakon ostavke Zdravka Vujnovića za predsjednika izabran Branko Bertelović

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IZVANREDNA SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Ostavka na sve funkcije u lovstvu predsjednika Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravka Vujnovića inicirala je održavanje izvanredne izborne skupštine na kojoj su izabrani novi čelnici. Dosadašnji potpredsjednik Branko Bertelović izabran je za novog predsjednika tijekom sljedećeg mandatnog razdoblja, te su za dva potpredsjednika izabrani Božidar Terzić i Denis Milošević. Uz to izabran je novi Izvršni i Nadzorni odbor, te  Stegovno vijeće.

- Kroz izmjene Statuta HLS-a uskoro slijedi redovna izborna skupština, odlučio sam se povući sa svih funkcija kako na županijskoj, tako i na državnoj razini, a novoizabranim ljudima ću i nadalje pomagati u radu jer je sve postignuto rezultat naših zajedničkih aktivnosti – istakao je na skupštini Zdravko Vujnović, koji dugi niz godina obavlja i dužnost dopredsjednika HLS-a. On je bio predsjednik požeškog Lovačkog saveza gotovo tri mandata, ranije više godina dopredsjednik, a ovom osobnom odlukom iznenadio je mnogo lovce i prijatelje koji dobro znaju njegovu pedantnost, marljivost i predanost radu sa lovcima. Tako je ovaj Lovački savez iako brojčano najmanji u državi izrastao u respektabilnu cjelinu poznatu na širim prostorima po brojnim aktivnostima, posebice u lovnom streljaštvu jer je izgrađeno i opremljeno najsuvremenije strelište za sve tri lovačke discipline. Zbog zavidne organizacije proglašeni su u nekoliko navrata najboljim organizatorima lovačkih priredbi na razini HLS-a.

Sudionici skupštine prihvatili su sva izvješća o radu u protekloj godini. Vidljivi su veliki pomaci u organizaciji udruga, gospodarenju lovištima, kinologiju, streljaštvu, humanitarnom radu i drugom.

- Hvala na povjerenju, sve ćemo odraditi sa ovim ljudima jer nas je uvijek krasilo zajedništvo – naglasio je u pozdravnoj riječi nakon izbora novoizabrani predsjednik LS Požeško-slavonske županije Branko Bertelović i dodao da će nastaviti raditi dosadašnjim tempom jer imaju iskusne ljude, ali i mlade koji su stasali kako bi opravdali ovaj izbor i povjerenje  članstva.

Rad skupštine pozdravio je Branko Grgić, referent za lovstvo i izaslanik požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića pohvalivši aktivnosti Lovačkog saveza, te je uputio zahvalu za neumoran i predan rad Zdravku Vujnoviću, a najavio je dodjelu poticaja županije za razvoj i unapređenje lovstva.

Uz tri čelnika novi Izvršni odbor čine Damir Grujić, Hrvoje Korov, Boris Janić i Dario Gotštajn, zatim Nadzorni odbor Radovan Rotar, Josip Delorenci i Mirko Stilinović, dok su članovi Stegovnog vijeća Aleksandar Terer, Željko Balen i Željko Lokner.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska