Subota, 21 Travanj 2018 22:19

Za predsjednika ponovno izabran Josip Pavunčec

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA HRVATSKIH DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA -

GRADA POŽEGA – IZBORNA SKUPŠTINA

POŽEGA – Požeška podružnica UHDDR održala je svoju Redovnu godišnju i izbornu skupštinu u Restoranu Stari grad. Skupštinare su pozdravili gosti, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ante Pavličević, predsjednik ŽO UHDDR Damir Šarić, predsjednik ogranka UHDDR Kutjevo Stipo Vardić, predsjednik ogranka UHDDR Pleternica Antun Belo, predsjednik ŽO HVIDR-e Stipan Grgić.

Po riječima gostiju požeška podružnica UHDDR je jedna od najbolje organiziranih podružnica na području Požeško-slavonske županije, ali i šire, što govore i brojni zahtjevi drugih ogranaka za suradnju. Skupštinari su usvojili sva izvješća o radu i financijska izvješća, a prošle godine raspolagali su s 25 tisuća kuna. Sredstva uglavnom dobivaju od Požeško-slavonske županije, grada Požega, nekih općina i donatora, te vlastite članarine i donacija članova udruga. Upravo na taj način su se i izvukli iz određenih dugova koji su bili stvoreni prijašnjih godina, no novo rukovodstvo i sada smanjeno članstvo to je dodatnim naporima uspjelo.

Posebno je u izvješću koje je podnio predsjednik Josip Pavunčeć vidljivo da su uglavnom putovanja na sportske susrete i odlaske na gostovanja kod drugih ogranaka UHDDR izvan županije financirali sami vlastitim sredstvima, a samo djelomično sredstvima udruge. tako su prošle godine bili u Svetom Đurđu, Đakovu, Svetoj Nedjelji, Slav. Brodu, Suhopolju, Čađavici, Vukovaru i na Ovčari, a bili su i na turniru u Johovcu u BiH. Posebno su ponosni na suradnju s udrugom s otoka Raba. Osim višegodišnjih međusobnih posjeta organiziraju i susrete djece dragovoljaca s otoka Raba i grada Požege.

Sudjelovali su i na obilježavanju svih državnih praznika i obilježavanju datuma važnih iz Domovinskog rata, te kod polaganja vijenaca na Bazi Papuk, u Kamenskoj, Orljavcu i Bučju.

Ponosni su i na svoj noćni Malonogometni turnir, a njihova malonogometna ekipa nastupa na brojnim natjecanjima. Zadovoljni su sa suradnjom koju ostvaruju s gardom Požega, požeško-slavonskom županijom i Ministarstvom hrvatskih branitelja.

Predsjednik Josip Pavunčec zahvalio se i svim članovima UHDDR jer bez njih on sam nebi mogao ispuniti sve zadatke i projekte koje su si postavili, a posebno članovima predsjedništva s kojima je surađivao gotovo svakodnevno.

Kako je ovo bila i izborna Skupština, za predsjednika je ponovno izabran Josip Pavunčec jednoglasno. Za izvršnog dopredsjednika Radoslav Antunović, za dopredsjednika Željko Peternel, tajnika Tomica Galović i blagajnika Vinko Soldo. U Nadzorni odbor izabrani su Antun Mandić, Marijan Križanović i Ilija Ivić.

Skupština je usvojila i nove izmjene i dopune Statuta udruge, a i promjenu da je likvidator udruge središnjica UHDDR iz Zagreba.