Srijeda, 18 Travanj 2018 14:51

Doživite pravi robinzonski turizam

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

U VINSKOJ VILI KITOKRET U VENJU POKRAJ KUTJEVA -

KUTJEVO / VENJE - Robinzonski turizam, pomalo čudne riječe koje se sve više spominju kod onih koji traže smještaj u osami, daleko od svakodnevne vreve ljudi jer žele apsolutni mir i tišinu, ponajviše u prirodi okruženoj ljepotama na ovakav ili oanakav način.

Upravo je takav smještaj odlučila priuštiti obitelj Sontaki iz Kutjeva, poznatija pod imenom Ceco, svima onima koji su u potrazi za takvim načinom odmora. U tako nazvanoj, od davnina, vinskoj vili Kitokret u Venju pokraj Kutjeva, mlađe Cecine generacije, upustile su se u neku novu i još uvijek nedovoljno poznatu turističku avanturu na ovim prostorima.

Kako bi sve to bilo legalno otvoreno i gostima na zakonit način omogućeno, da dolaze u vinsku vilu Kitokret i odmaraju oči gledajući ljepotu prirode, mladi gazda Antun Sontaki i novoimenovana voditeljica Maja Sontaki ishodovaoli su svu potrebnu dokumentaciju i odmah počeli nailaziti na prve probleme. Ne radi se o onim gorkim već slatkim problemima koji se odnose na sve veću zainteresiranost turista koji žele doći u prirodno okruženje u srcu Kutjevačkog vinogorja. Uvjerili smo se i sami - tko god dođe neće požaliti!

-Ovaj objekt je napravljen 2002. godine koji je do sada služio za naše potrebe, razne prigodne proslave. Promjenom Zakon o robinzonskom turizmu došao sam na ideju da bi ovaj objekt mogao staviti u tu funkciju koji je kao takav sve traženiji. Sada se ovaj prostor zove objekt za robinzonski smještaj Kitokret. Ovdje se u objektu nlazai sedam ležajeva, šest je u potkrovlju i jedan u prizemlju, u dnevnom boravku. Sve je veći interes. Smještaj i slobodan termin traže osobe koje žele biti u prirodi i daleko od gradske vreve. Već smo imali prve godte iz Dalmacije, a nakon njih su bili ovdje i gosti iz Mađarske. U narednom periodu imamo već dosta rezerviranih termina - rekao nam je u razgovoru Antun pokazujući unutrašnjos uređenja objekta.

Inače svim gostima koji budu dolazili u njihovu vilu domaćini ponude i mogućnost obilaska vinskih podruma prema njihovoj želji ali svega onog što goste interesira u Kutjevačkom krajoliku.

-Raduje nas dolazak i već najavljenih turista iz Njemačke, a ovdje će biti i proslava jedne djevojačke večeri u svibnju mjesecu. Na bukingu nas je pronašla i jedna obitelj iz Kine koja je rezervirala svoj termin u kolovozu. Na razne načine nas turisti pronalaze i kontaktiraju što omogućavaju razne internet stranice - dodaje Antun ističući kako svim turistima upriliče dobrodošlicu s nekim od suhomesnatih i drugih proizvoda jer kako kaže gosti ne smiju biti gladni u Slavoniji, a korisnicima objekta na raspolaganju je kuhinja, pecalo i sve drugo pokućstvo.

Inače Turistička zajednica grada Kutjeva i sam grad Kutjevo potiču i podržavaju takav način razvoja turizma koji je na ovim prostorima u začetcima i kao takav registrirani prvi u Požeštini.