Nedjelja, 15 Travanj 2018 11:07

Prošle godine djelovali na 74 požara i 160 tehničkih intervencija

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REDOVNA 144. IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD POŽEGA -

POŽEGA – Na redovnoj 144. izvještajnoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požega prihvaćena su izvješća o radu u prošloj godini, te donijeti planovi za 2019. godinu. Skupštinu su osim članova pohodili i brojni gosti, uzvanici i članovi prijateljskih DVD-a. Skup su pozdravili zapovjednik VZ Požeštine Josip Svoboda, zapovjednik Vatrogasnog centra Požega Zdenko Mautner i predstavnik bratskog DVD Topusko, izaslanik Požeško-slavonske županije Željko Obradović, tajnik Skupštine, predsjednik VZŽ i član predsjedništva HVZ Željko Petrović i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

- Zajedno sa pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe, jer većina njih su i članovi DVD-a imali smo 359 intervencija od kojih 74 požara i 160 tehničkih intervencija, a u tomu je sudjelovalo 327 vatrogasaca i 60 vozila pri čemu je utrošeno gotovo 1.600 radnih sati - iznio je u izvješću o radu zapovjednik Nikica Luladžić, te dodao da društvo broji 146 članova od čega je više od 50 djece i pripadnika mladeži koji su se posebno istakli osvojivši prvo mjesto na Županijskom vatrogasnom natjecanju, kao i na Međunarodnom natjecanju mladih vatrogasaca RH i Slovenije.

Zahvaljujući osposobljavanju imaju izuzetno mnogo dočasnika, časnika i ispitanih vatrogasaca uključujući za pojedine specijalnosti pa su im za završenu obuku uručena priznanja. Društvo se uključuje u aktivnosti grada, bili su na dislokaciji na Jadranu, mladež u kampu u Fažani, a nabavili su dio osobne i skupne opreme.

- Nastavljamo ovakvim radom osobito u preventivi, osposobljavanju i radu sa mladeži, pomlađivanju i omasovljenju društva, održavanju vježbi i natjecanja, a plan je nabava kombija - istakao je u programu rada predsjednik DVD Požega Branko Polanc.

- Vi izlažete svoj život čuvajući druge živote, zaslužujete mnogo, ponosni smo na vas, a dok imate ovoliko mladih puno ste napravili pri čemu je vidljivo da imate sposobnosti i vrlina da naš grad bude bolji i ljepši - istakao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić i dodao da je dobro kada na intervencije zajedno izlaze članovi DVD-a i JVP, te najavio kupovinu nove vatrogasne cisterne i vatrogasnog navalnog vozila. Tvrdi da moramo cijeniti čovjeka jer vatrogasci rade za sve nas pogotovo kada je u pitanju sigurnost ljudi i imovine.

- Samozatajno radite, imate izuzetne rezultate, idete na sve ugroze, a mladež se potvrdila uspjesima i pobjedama - kazao je u pozdravnoj riječi Željko Petrović.

Uručena su na Skupštini i brojna odličja vatrogascima i članovima DVD Požega, koje su uručili Željko Petrović, Zdenko Mautner, Josip Ugrin, županijski vatrogasni zapovjednik i Šimun Miletić, predsjednik VZ grada Požege. HVZ je Spomenicu Vatrogasni veteran dodijelila Branku Polancu, spomenicu za 50 godina u vatrogastvu dobio je Tomislav Ivanišević, za 30 godina Juraj Zelić. Vatrogasnu plamenicu Danko Ćuže, srebrnu medalju Josip Jurić, brončanu plamenicu Igor Đimoti, Marijan Krvarić, Antonio Matić, Emilio Šimurda i Sebastijan Galiot. Brončane medalje primili su Toni Čičak, Dino Kakuk, Mato Mandić, Renato Matić, Matej Mihalinec, Boris Mihić, Franjo Rehak, Mario Rosman, Bernardica Šarić, Željko Tomljenović, Goran Vidaković i Josip Žmire. Spomenice za 10 godina u vatrogastvu pripale su Tomislavu Kesiću, Josipu Luciću, Mirku Matiću i Goranu Vidaković, a statue vatrogasca dobili su pripadnici mladeži Matej Suljić, Domagoj Paprić, Antonio Čiko, Filip Bošnjak, Josip Pavlović, Luka Brus, Kristijan Seljaković, Helena i Melita Lašak, Dora Pipek i Iva Salajić.