Breadcrumbs

Petak, 13 Travanj 2018 12:04

Posebna regulacija prometa za vrijeme prolaska biciklističke utrke kroz našu županije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U razdoblju od 17. do 22. travnja 2018. godine održati će se biciklistička utrka „Tour of Croatia – race through natural beauty“. Biciklistička utrka podijeljena je na šest etapa, a započinje u 11 sati 1. etapom na relaciji Osijek – Koprivnica te će prolaziti i područjem Policijske uprave požeško-slavonske.

Sukladno vremenskom planu utrke, uzimajući u obzir prosječnu brzinu kretanja natjecatelja, očekuje se da će se utrka na području Policijske uprave požeško-slavonske odvijati između 12.45 i 13.55 sati.

Za vrijeme prolaska kroz područje ove policijske uprave natjecatelji će se kretati državnom cestom broj 53 (D53), tj. od granice s Policijskom upravom osječko-baranjskom na Krndiji – Gradište (D51) – Bektež (D51) – Kutjevo (ŽC4117; Ulica Vinkomir - Bana Josipa Jelačića – ŽC4030; Republike Hrvatske – Župnika Mirka Messnera) – do granice s Policijskom upravom virovitičko-podravskom (Petrov vrh).

Kako je za potrebe utrke potrebno da na kolniku prometnice nema drugih sudionika u prometu, osim natjecatelja i njihovih vozila iz pratnje, za vrijeme trajanja same utrke i neposredno prije dolaska natjecatelja na područje Policijske uprave, trasa utrke će biti zatvorena za sav promet. Na D53 (Gradište), u smjeru Našica, promet će biti zatvoren u 11.30 sati, na D51 (u Bektežu) u 12.00 sati, a u Kutjevu u 12.30 sati.

Pozivamo sve vozače da postupaju sukladno uputama odnosno znakovima policijskih službenika i redara koji će na pojedinim lokacija vršiti zatvaranje prometa na trasi kretanja natjecatelja odnosno uoči dolaska natjecatelja neće dozvoliti uključivanje vozila na trasu biciklističke utrke.

Apeliramo na vlasnike teretnih vozila odnosno na prijevoznike, da svoja vozila u vrijeme održavanja utrke preusmjere na ostale prometne pravce jer će se ista privremeno isključivati iz prometa.

Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na njih ne bi naletjeli natjecatelji.

Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika te uputama redara utrke.

Tekst/foto: PU požeško slavonska