Petak, 13 Travanj 2018 11:37

Dodijeljeno 20 bicikala za zaposlene žene

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZA POTREBE PROVEDBE PROJEKTA PUK40 -

POŽEGA - U sklopu projekta „PUK40“ izvršena je dodjela 20 bicikala namijenjenih zaposlenim ženama, za potrebe obilaska krajnjih korisnika te za potrebe provedbe projekta. Bicikle im je danas uručio gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić.

- Drago mi je da smo odradili i ovaj dio projekta te podijelili bicikle za brže i kvalitetnije obavljanje posla ženama koje obilaze naše sugrađane kojima je takva vrsta pomoći potrebna. Šaljemo i jednu dobru poruku – bicikli su zdravo i dobro prijevozno sredstvo koje će poslužiti da se u kraćem razdoblju obiđe veći broj korisnika, pa ovo je i svojevrsna promocija zdravog života u našem gradu. I dalje ćemo raditi na tome da pomažemo našim sugrađanima koji su u potrebi - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Podsjetimo, kroz projekt „PUK40“ zaposleno je 40 žena koje su bile prijavljene u evidenciji nezaposlenih HZZ-a, a s radom su započele 1. travnja 2018. godine, na ugovor od 24 mjeseca, odnosno do 31.3.2020. Trenutno zaposlene žene pružaju pomoć u kući za 210 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Požege. Paralelno s radom, zaposlene žene pohađaju i edukacije – Gerontodomaćica i Pomoćni kuhar te će, po završetku iste, dobiti uvjerenje koje ima status javne isprave i može se upisati u e-radnu knjižicu, čime će zaposlene žene biti konkurentnije na tržištu rada.

Projekt financira Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, u sklopu otvorenog poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Korisnik projekta je Grad Požega, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega, Centar za socijalnu skrb Požega te Dom za starije i nemoćne osobe Požega. Ukupna vrijednost projekta je 5.476.839,44kn, a trajanje projekta je 28 mjeseci.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska