Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 12 Travanj 2018 13:37

Projekt "Pokret za zdravi život" u OŠ Dobriša Cesarić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PREZENTACIJA PROJEKTA PLANIRA SE U SVIBNJU OVE GODINE -

POŽEGA - Povodom Svjetskog dana zdravlja - 7. travnja, učiteljica Snježana Potočnjak najavila je predstavljanje projekta unapređenja tjelesne aktivnosti učenika/ca i djelatnika/ca Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ Požega pod nazivom „Pokret za zdravi život“ .

Nositelj projekta je OŠ“Dobriša Cesarić“ i učiteljica Snježana Potočnjak, mentor. Partneri projekta su Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i Požeški športski savez.

Nacionalni program „Živjeti zdravo“ provodi se u Požeško-slavonskoj županiji od 2015. godine, a ima 5 komponenti: zdravstveno obrazovanje, zdravlje i tjelesna aktivnost, zdravlje i prehrana, zdravlje i radno mjesto, zdravlje i okoliš.

Projekt „Pokret za zdravi život“ obuhvaća zdravstveno obrazovanje, zdravlje i tjelesnu aktivnost te zdravlje i radno mjesto.

Cilj ovog projekta je educirati i osvijestiti važnost zdravstvenog obrazovanja za tjelesno i mentalno zdravlje, razvijati svijest o važnosti tjelesne aktivnosti učenika/ca i djelatnika/ca škole, povećati tjelesnu aktivnost učenika/ca i djelatnika/ca škole, upoznati mogućnosti bavljenja organiziranim sportom u Požegi, predviđeno vrijeme provedbe projekta je od prosinca 2017. do svibnja 2018. godine – šest mjeseci. 

Aktivnosti koje se provode su veoma raznovrsne i brojne kao što su provedba ankete o provođenju tjelesne aktivnosti za učenike i nastavnike, organizacija i vođenje sportske izvannastavne aktivnosti, izrada dnevnog programa tjelovježbe za učenike i djelatnike – 10 minutno vježbanje, izrada programa za bavljenje organiziranim sportom u Požegi – upoznavanje s različitim sportovima i klubovima s ciljem uključivanja u organizirano vježbanje, završna anketa obrade podataka te prezentacija projekta.

Učiteljica Snježana Potočnjak i Osnovna škola Dobriše Cesarića se zahvaljuje partnerima i suradnicima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, a prezentaciju projekta planiraju krajem svibnja 2018. godine.

Galerija slika