Četvrtak, 12 Travanj 2018 13:31

Slijedi otvorenje Kutjevačke planinarske obilaznice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANA REDOVNA I SVEČANA SKUPŠTINA HPD VIDIM KUTJEVO -

KUTJEVO - HPD Vidim Kutjevo održalo je redovnu i svečanu skupštinu u prostorijama Vatrogasnog doma u Kutjevu. Na skupštini je bilo prisutno stotinjak uzvanika, od kojih su predstavnici planinarskih društava iz Osijeka, Feričanaca, Našica, Đurđenovca, Požege i Velike, predstavnici gotovo svih udruga koje djeluju na području grada Kutjeva, te članovi Društva.

Ovo aktivno i vrijedno Društvo broji šezdeset članova, osnovano je 2007. godine i do danas se istaklo kako u brojnim planinarskim pohodima, tako i na sudjelovanju u svim manifestacijama u gradu. Neki članovi su aktivni sudionici u gorskoj službi spašavanja, te imaju položene planinarske tečajeve.

Nakon što je predsjednica Društva, Nada Razumović, otvorila skupštinu i pozdravila sve goste i članove, otpjevana je himna u izvedbi pjevačkog zbora Udruge umirovljenika. Nakon utvrđenog kvoruma započelo je podnošenje izvješća o radu u 2017. godini, potom je otvorena rasprava po izvješćima i usvajanje istih. Predsjednica Društva je iznijela plan aktivnosti za 2018. godinu. Osim redovnih planinarskih aktivnosti prema planu, sudjelovat će se na svim manifestacijama u gradu, a najznačajnija je za Martinje kada se okupi preko dvije tisuće planinara i izletnika. Nastavit će se održavati planinarska kuća Mlaka, dovršiti nadstrešnica i dovesti pitku vodu u prostor kuće. Osim navedenog, planira se tečaj planinarske škole, pomlađivanje društva i organiziranje izleta za školsku djecu.

Slijedi otvorenje Kutjevačke obilaznice dana 14.04.2018. godine, naime, Društvo je u 2017. godine ishodilo suglasnost za otvaranje navedene obilaznice od Komisije za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza. Planinarska obilaznica predstavlja zanimljiva odredišta na obroncima Krndije kroz devet kontrolnih točaka, vezana je sa Slavonskim planinarskim putom i planinarsko pješačkim putom od Iloka do Dubrovnika (Croatian Long Distance Trail- CLDT). Obilaznica ne predstavlja projekt kratkog daha, nego trajnu obvezu i odraz kvalitete planinarskog rada, a osim hoda služi predstavljanju zanimljivih odredišta i prekrasnih vidika. Kutjevačka obilaznica može privući brojne planinare i izletnike iz svih krajeva tijekom cijele godine, te promovirati prestižnu turističku destinaciju našega kraja poznatog kao vinskog odredišta.

Povodom desetgodišnjice rada dodijeljena su Priznanja zaslužnim članovima za višegodišnje zalaganje na promociji i razvoju planinarstva u Kutjevu. Dodijeljene su i Zahvalnice svima koji su davali dugogodišnju podršku u radu Društva.

Na kraju radnog dijela slijedila je pozdravna riječ gostiju, domjenak i druženje uz živu glazbu, a pjevački zbor umirovljenika je otpjevao pjesmu napisanu upravo za njih planinare.