Ponedjeljak, 02 Travanj 2018 11:20

Posebni gosti festivala u Kaptolu "Slavonske lole"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

JOŠ 40 DANA DO 44. FESTIVALA „ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE“ -

KAPTOL – Pjesme za ovogodišnji Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline“ već su pristigle, traje odabir koje će ići na tu priredbu, te slijedi izrada festivalskog nosača zvuka. Tjednik Kronika požeško-slavonska niz godina je jedan od medijskih pokrovitelja ove priredbe.

Za ovaj 44. po redu festival pripreme idu redovno, a kako je znano nastupit će dvadesetak tamburaških sastava i pjevača, koje će pratiti tamburaši TS Rubato, i to sa novim pjesmama pisanim isključivo za „Zlatni glas zlatne doline 2018.“.

Velika novost, koju nam je potvrdio Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol, koja je organizator festivala u suradnji sa Udrugom za glazbu i pisanu riječ Pan press iz Požege, je da su gosti festivala u petak 11. svibnja članovi poznatog tamburaškog sastava „Slavonske lole“ iz Đakova.

Uz izvođenje novih pjesama, ali i ovako ugledno glazbene goste, ovogodišnji festival zasigurno će biti vrhunska glazbena poslastica, uz naravno besplatan ulaz što posjetiteljima osigurava općina Kaptol u suradnji sa Požeško-slavonskom županijom i brojnim sponzorima.

I ove godine festivalski program snimat će ekipa produkcijske kuće „Studio Paradigma“ iz Osijeka, te će snimke emitirati desetak televizija s područja kontinentalne Hrvatske. (j. t.)