Četvrtak, 29 Ožujak 2018 11:06

Kanižlići partneri u projektu Erasmus+ Street

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TRIBINE NA NJEMAČKOM I ENGLESKOM JEZIKU ZA UČENIKE OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA -

POŽEGA - Osnovna Škola Antuna Kanižlića od ove je školske godine partner u projektu Erasmus+ Street financiranog od strane Europske unije u okviru programa za obrazovanje Erasmus+. Svrha je projekta učenje stranih jezika, s naglaskom na engleski jezik, putem inovativnih metoda poučavanja. Naglasak je stavljen na važnost učenja stranih jezika i usvajanje razgovornog jezika kako bi se učenici mogli snaći u svakodnevnim životnim situacijama kada se nađu u zemljama drugog govornog područja.IMG 2508

Stoga je nedavno u školi organizirano predavanje na hrvatskom i njemačkom jeziku na temu maskenbala u Kölnu, a održala ga je Carmen Climens, magistrica francuskog prava i studentica njemačkog prava. Učenici su imali priliku slušati izvornog govornika njemačkog jezika i pitati sve što ih je zanimalo o ovom karnevalu, najpoznatijem u Europi.

U ponedjeljak je u školi održana tribina na temu nasilja među djecom i mladima „Bullying“. Tribina je održana na engleskom jeziku. Gošća predavačica bila je Ivana Đaković, učenica osmog razreda Osnovne škole Dragalić iz Dragalića, u pratnji svoje mentorice Martine Valla.IMG 1952

Ivana je održala predavanje na engleskom jeziku, nakon kojega je slijedila rasprava. U raspravi su sudjelovali učenici trećeg, četvrtog, petog, sedmog i osmog razreda škole, a tijekom rasprave pokazali su koliko je tema aktualna i prisutna u mnogim područjima života kako djece, tako i odraslih. Zajedničkim promišljanjem i raspravom pokušali su još više osvijestiti važnost tolerancije i poštivanja različitosti kod drugih ljudi.

- Zahvaljujemo našim gošćama na zanimljivom predavanju i prilici da se i na ovaj način koristimo njemačkim i engleskim jezikom tijekom predavanja i rasprave te promišljamo o pojavama koje nas okružuju – ističu iz Kanižlićeve škole.

Tekst/foto: OŠ Antuna Kanižlića