Petak, 23 Ožujak 2018 10:44

Dino Soldo osvojio 3.000 kuna za nepušenje

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAVRŠIO NATJEČAJ „PUŠENJE ODBACI – LOVU NABACI“ -

POŽEGA - Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i četvrtu je godine za redom raspisao javni natječaj: "Pušenje odbaci, lovu nabaci" za stanovnike županije koji su se mogli okušati u prestanku pušenja. Cilj natječaja bio je potaknuti pušače na prestanak pušenja i time promovirati zdrave životne odabire, te pobjednika natječaja, koji udovolji IMG 3958uvjetima, nagraditi poklon bonom u vrijednosti od 3.000,00 kn u trgovini Alles, uz još 9 nagrada od 750,00 kn poklon bona u trgovačkom centru KTC-a.

- Financijska sredstva za provedbu natječaja osigurana su u suradnji s Ministarstvom zdravstva i ova akcija Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije jedinstvena je u Hrvatskoj. Ove je godine pripremljen iznos od 11 tisuća kuna koji je podijeljen kroz nagrade. Na natječaj se prijavio 41 kandidat, a u odabir za nagrade ušlo je njih 34. Unatoč izvlačenju nagrada, svi odreda su dobitnici jer konačni cilj natječaj je potaknuti pušače na prestanak pušenja i time promovirati zdrave životne odabire. Jedna od glavnih zadaća Zavoda za javno zdravstvo upravo je promocija zdravih stilova života, a pušenje je vrlo rizična životna navika koja uzrokuje niz bolesti. Vjerujem da ćete i nakon današnjeg dana i dalje ustrajati u svojoj odluci da ostanete nepušači te IMG 3981da u svojoj okolini budete svijetli primjer ustrajnosti i dobrog izbora - rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mate Matijević.

Sretni dobitnik glavne nagrade je 26-godišnji Dino Soldo iz Požege. - Odlučio sam se na ovaj korak jer pušač sam gotovo 12 godina. Bio je to financijski teret, ali i teret za zdravlje. Namjeravao sam prestati pušiti, ali ovaj natječaj je bio onaj pravi, veliki poticaj - rekao nam je Dino.

Dobitnici 750 kuna poklon bona u trgovačkom centru KTC-a su Marina Samardžija, Nikola Martinović, Danijel Nedić, Josip Macaljuk, Dejan Majić, Luka Samardžić, Željka Kreševljak, Miroslav Adžić i Mato Vidaković.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska